Simav'da Şiddetli Yağış Köprü Yıktı - Son Dakika
Yerel

Simav'da Şiddetli Yağış Köprü Yıktı

Simav\'da Şiddetli Yağış Köprü Yıktı

Kütahya'nın Simav ilçesinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış ilçe merkezi ve köylerinde çeşitli zararlara yol açtı.

09.01.2012 18:03  Güncelleme: 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış ilçe merkezi ve köylerinde çeşitli zararlara yol açtı.

Şiddetli yağış Muradınlar Mahallesi'nde bir marketin zemin katını sular altında bırakırken, gıda reyonunda da zarara yol açtı. Şiddetli yağışlar ayrıca, Simav Çayı üzerinde özel bir şirketin kullandığı betonarme köprüyü yıkarken, ilçe merkezi ve köylerinde de çok sayıda ekili ve dikili alanın sular altında kalmasına neden oldu. Sel sularından zarar gören ekili alanlar ile meyve bahçelerinde vatandaşın zararının belirlenmesi için çalışma başlatılması talebinde bulunacaklarını ifade eden Başkan Bütüner,

"Ekili ve dikili alanların sel sularından zarar görmesi elbette çok üzücü. Ancak şiddetli yağışların meydana getirdiği zararlarda can kaybının yaşanmaması tek teselli kaynağımız oldu" dedi.

Bölgede yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışlar sonucu Simav Çayında su seviyesinin giderek yükseldiğine vurgu yapan Başkan Bütüner, "Bu gibi durumlarda en fazla zararı Simav Çayının tam ortasından geçtiği Gölköy, ve Gümüşsu beldemizin Boğazköy Mahallesindeki arazilerimiz ve vatandaşlarımız zarar görüyor. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları hususunda uyarıyoruz" dedi.

(MY EFE Y)

09.01.2012 17: 43: 58 TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Şiddetli Yağış Köprü Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement