Simav'da Üreticiye Fidan Desteği - Son Dakika
Yerel

Simav'da Üreticiye Fidan Desteği

Simav\'da Üreticiye Fidan Desteği

Kütahya'nın Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan 2013'de üreticiye 14 bin civarında verim oranı yüksek sertifikalı ceviz fidanı dağıttıklarını bildirdi.

22.11.2013 17:19

Kütahya'nın Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan 2013'de üreticiye 14 bin civarında verim oranı yüksek sertifikalı ceviz fidanı dağıttıklarını bildirdi. Ceylan Simavlı üreticinin ceviz yetiştiriciliğine yoğun ilgisinin kendilerini ilerisi için umutlandırdığını söyledi.

Simavlı çiftçinin 10 bin adet daha sertifikalı ceviz için talebi bulunduğuna vurgu yapan Ceylan son olarak dağıttıkları 3 bin 500 adet ceviz fidanı ile Bin 500 adet Japon eriği fidanlarının bedelinin Kütahya Valiliği bütçesinden karşılandığını ve isimleri önceden belirlenen çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Simav'ın iklim ve coğrafi özellikleriyle ceviz üretimine son derece müsait olduğunu ifade eden Ceylan, üreticinin verim oranı yüksek sertifikalı ceviz fidanına ilgisinin kendilerini sevindirdiğini ve Simav'ın ileride ceviz bahçesine dönüşeceğine inandıklarını bildirdi.

2013'de üreticilere dağıttıkları sertifikalı meyve fidanlarının dikimiyle ilgili üreticilere uzman desteği de sağladıklarını dile getiren Ceylan, "Teknik elamanlarımız çiftçiye ulaştırılan fidanların dikimi başta olmak üzere bakım ve budama gibi diğer işlemlerinde kendilerine her türlü desteği sağlıyoruz. Çiftçilerimize ayrıca geceleri fidan dikimi, bakımı, budaması, mücadelesi gibi konularda eğitimler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Üretici Aksaz köyünden Hasan Dağdelen kendilerine ücretsiz fidan desteği sağlayan Kaymakam İbrahim Süha Karaboran'a teşekkür ettiklerini bildirdi.

Kuşu beldesinden üretici Bahtiyar Gökkaya mevcut ceviz bahçesini verimli çeşitlerle donatacağını söyledi.

Yemişli beldesinden Ahmet Aslan ücretsiz sahip olduğu ceviz fidanlarının verim oranının yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simav'da Üreticiye Fidan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement