Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Çinli turistlere karşı olumsuz hareketlerin ülke turizmine darbe vurabileceği uyarısında bulundu.

06.07.2015 17:00

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Çinli turistlere karşı olumsuz hareketlerin ülke turizmine darbe vurabileceği uyarısında bulundu.

Ayık, yaptığı yazılı açıklamada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşandığı iddia edilen olayların basında yer alması üzerine bazı grupların gösteriler yaptığını, Çin ile ilgili kişi ve kuruluşların hedef alındığının gözlemlendiğini belirtti.

Türkiye'yi güvenli olarak değerlendirerek gelen turistleri korumak ve onları rahat ettirmenin hem kamunun hem de özel sektörün görevi olduğunu vurgulayan Ayık, şunları kaydetti:

"Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerimizin iyice arttığı bu dönemde daha özenli davranmamız ve Çinlilerin Türkiye'ye tavır almasını engellememiz gerekmektedir. Bu nedenle ilgili tarafların sağduyu çağrısında bulunması ve konuklarımıza yönelik saldırıların önlenmesi hususunda yetkililerin ivedi önlem alınmasında yarar bulunmaktadır. Çinli turistlere karşı yapılan olumsuz hareketler ülke turizmimize darbe vurur. Ayrıca bizim en önemli özelliğimiz olan misafirperverliğimize aykırı bu davranış, imajımızı da olumsuz etkileyecektir."

Ayık, gösterilerin demokrasi sınırları içerisinde barışçıl nitelikte yapılmasında yarar bulunduğuna dikkati çekerek, sosyal ve ekonomik yönden gelişmek isteniyorsa barışa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement