Sındırgı Myo'da Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Sındırgı Myo'da Mezuniyet Coşkusu

Sındırgı Myo\'da Mezuniyet Coşkusu

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksekokulu’nun 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

27.05.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksekokulu'nun 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı MYO Müdürü Yardımcı Doc. Dr. Halil İbrahim Özmen, üniversite birimlerinden yöneticiler, öğretim görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet sevinci yaşandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde öğrenciler adına konuşan Fatma Kurt, "Yüce Önderimiz Atatürk'ün 'Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz' sözünü hayatımızın rehberi yapıp Ülkemize, Milletimize faydalı bireyler olmak için gayret sarf edeceğimize söz veriyoruz"dedi.

Sındırgı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Özmen de törende yaptığı konuşmada, "Balıkesir Üniversitesinde verilen eğitim Avrupa Birliği Komisyonunca Avrupa Birliğine uygun olarak tescil edilmiş, öğrencilerimizin alacağı diploma eki ile evlatlarınız uluslararası geçerliliğe sahip olan bir diplomaya sahip olacaklar. Ülkemizin 2023, 2050 ve Anadolu'ya girişimizin bininci yılını kutlayacağımız 2071'e bu hedeflere ulaşabilmek için sizlerin omuzlarına önemli görevler düşmektedir. Önünüze çıkan her engele rağmen başarılı olmak Balıkesir Üniversitesi mezunu olarak boynunuzun borcudur" şeklinde konuştu.

Törende Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da bir konuşma yaptı. Yavaş, "Güzel bir ilçede güzel bir Meslek Yüksekokulu olduğunu düşünüyorum. Bundaki en önemli katkı tabi ki öğretim görevlilerimizin. Sındırgı Balıkesir ilçeleri içerisinde öğretim görevlilerinin burada yıllardan beri beraber olmalarından kaynaklanan sebeple sanki Sındırgılı oldular. Bizden biri oldular bizde onları hiç yabancı olarak görmedik. Bugün Sındırgı'nın en büyük artısı ise Kaymakamıyla, Daire Müdürleriyle, Belediyesiyle ve Yüksekokuluyla hep birlikte acaba bu ilçeye nasıl katkı sağlayabiliriz derdinde olmamız. Sındırgı ile ilgili aşkımızı gençlerimize geçenlerde kahvaltıda bir araya gelerek anlattık. Onlardaki heyecan bizi daha çok sevindirdi. Rabbim bahtınızı açık etsin" dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise yaptığı konuşmada, Balıkesir Üniversitesi'nin 100 aşkın eğitim geçmişi ve geleneğine sahip olduğunu, tercih sıralamasında ilk 10'da yer aldığını belirterek, "Üniversitemiz 10 fakültesi, 5 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüsü ve 36 bini aşkın kayıtlı öğrencisi ile üst düzeyde eğitim ve araştırma hizmeti vermektedir" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Fatma Kurt'a belgesi Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Kerim Özdemir, okul ikincisi Muhasebe ve Vergi Uygulama bölümünden Reyhan Cinpolat'a belgesi Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ve okul üçüncüsü Turizm ve Otel İşletmeciliği Özkan Açar'a Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya tarafından verildi.

Bölümlerinde dereceye girenlere ödülleri Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından verildi. Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak 10 Yıl marşı eşliğinde mezuniyetlerini kutladılar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı Myo'da Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement