Şişe Kapakları Engelliler İçin Mutluluğa Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Şişe Kapakları Engelliler İçin Mutluluğa Dönüştü

Şişe Kapakları Engelliler İçin Mutluluğa Dönüştü

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Altın Kapak Sandalye' projesinde ilk etapta dağıtılan 10 akülü aracın ardından 30 akülü aracın daha sahibi kurayla belirlendi.

06.06.2012 13:12

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'Altın Kapak Sandalye' projesinde ilk etapta dağıtılan 10 akülü aracın ardından 30 akülü aracın daha sahibi kurayla belirlendi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda düzenlenen kura çekimine Engelliler Meclisi yürütme kurulu üyeleri, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı. Proje hakkında bilgi veren Enes Battal Keskin, vatandaşların desteğiyle Türkiye'ye örnek bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Toplanan kapaklarla ilk aşamada alınan 10 akülü sandalyenin geçtiğimiz aylarda sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Keskin, 'Üç Yürel El Ele' kapsamında elde edilen gelirle beraber alınan 30 adet akülü sandalyeyi de sahiplerine teslim edeceklerini ifade etti. Toplam 100 adet akülü sandalyeyi hedeflediklerini de anlatan Keskin, projenin halkın büyük desteğiyle süreceğini dile getirdi.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür eden Keskin, "Proje usulüne uygun ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde yapılıyor. İkinci aşamada 107 engelli kardeşimiz müracaat etti. Belirlenen kriterler çerçevesinde 'Akülü Engelli Araç Dağıtım Komisyonu' tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bu rakam 32'ye indirildi. Kurayla 30 kardeşimiz akülü sandalye almaya hak kazanacak. Diğer iki kişi ise sakın üzülmesin. Bir sonraki dağıtımda kuraya katılmadan bu diğer iki kişiye de akülü sandalyeler teslim edilecek. Böylece proje kapsamında 40 engelliye akülü araç verilmiş olacak" dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kura ile 30 yeni akülü sandalyenin yeni sahipleri belirlendi. Kuranın ardından bazı engelli yakınları mutluluk gözyaşları dökerken, mutluluklarını da birbirine sarılarak paylaştılar. Öte yandan kurada ismi çıkan Kübra Bayduman'ın babası, hakkını akülü sandalyeye daha fazla ihtiyacı olan birine teslim edebileceğini söyledi. Büyük fedakarlıkta bulunan engelli babası uzun süre alkışlanırken, akülü sandalye Tuncay Bulduk'a verildi.

Akülü sandalyeler, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

(MŞ)

06.06.2012 12: 49: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şişe Kapakları Engelliler İçin Mutluluğa Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement