Sivasspor'da, Kardemir Karabükspor Maçı Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Sivasspor'da, Kardemir Karabükspor Maçı Hazırlıkları

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında bütün takımların telafisi olmayan maçlar oynayacağını belirterek, yarın oynayacakları Kardemir Karabükspor maçının da ligin en zor maçlarından bir tanesi olduğunu söyledi.

02.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında bütün takımların telafisi olmayan maçlar oynayacağını belirterek, yarın oynayacakları Kardemir Karabükspor maçının da ligin en zor maçlarından bir tanesi olduğunu söyledi.

Çalımbay, Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını sürdüren kırmızı beyazlı ekibin idmanında yaptığı açıklamada, takımın Antalya kampının verimli geçtiğini söyledi.

Transfer çalışmalarına da değinen Çalımbay, "Daha transfer başlamadı. Transfer 5'inde başlıyor. Şu anda bir tane oyuncu aldık, Jan Rajnoch'u aldık. Giden oyuncularımız zaten gitti. Burada genç arkadaşlarımız var. Gitmek isteyen arkadaşlarımız olursa da başka illerde onlara da gerekli kolaylığı gösteririz" diye konuştu.

İlk yarı 28 kişi olan kadrolarını 24-25'e indirmeyi düşündüklerini, kadroyu fazla geniş tutmak istemediklerini söyleyen Çalımbay, şunları kaydetti:

"Ama biliyorsunuz ki lig başladığı zaman çok maç oynayacağız. Bunun içine kupa da girecek. Onun için de herkese çok ihtiyacımız var. Yani 18'in dışında kalanlar bile 11'de oynayacakmış gibi kişiler olması gerekiyor ki biz öbür maçlarda sıkıntılar yaşamayalım. Örneğin salı günü maç oynayacağız, hafta sonu tekrar bir maç oynayacağız, oradan Mersin'e gideceğiz, Mersin'de bir maç oynayacağız. Geleceğiz tekrar burada bir maç oynayacağız. Onun için bu sene bizim için çok zor geçecek bir periyot bundan sonra. Sadece bizim için değil bütün takımlar için her şey olabilir."

Ligin ikinci yarısında telafisi olmayacak maçlar oynayacaklarını dile getiren Çalımbay, şöyle devam etti:

"Çok güzel olan bir şey var, herkese ilk 8'e girme hedefi kondu. O yüzden de inanılmaz şekilde bir mücadele olacak. İkinci yarıda herkes telafisi olmayan maçlar oynayacak. Biz de öyle. Yarın oynayacağımız maç da ligin en zor maçlarından bir tanesi. Çünkü ligin ilk maçları her zaman zordur. Mükemmel şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Eğer konsantre olmadığımız takdirde bizim için de iyi olmaz. Onun için de Karabük maçını bizim için final maçı gibi, bir başlangıç maçı gibi görüyoruz. İnşallah taraftarımızın da önünde bunu iyi bir şekilde bitireceğiz. İlk yarıda da tabii ki yaşadıklarımız sıkıntılar oldu. Hem baktığımız zaman ligde, deplasmanda hemen hemen her maçta gol attık gol atmadığımız maç yok. Ama tabii ki yediğimiz goller var. Bunda bizim de hatalarımız oldu, bireysel hatalarımız oldu. Ama maalesef bizi en çok sıkıntıya boğan, üzen şeylerden bir tanesi hakem hatalarıydı. İnanılmaz hakem hatalarıydı. İnşallah ikinci yarı aynı şeyi yaşamak istemiyoruz hakemlerden. Çünkü biz bunu kaldıracak güçte değiliz."

Fazla oyuncu almayacaklarını söyleyen Çalımbay, "Alırsak 1-2 oyuncu alacağız. Kadroyu geniş tutmak istemiyorum. Herkesin oynayacak düzeyde olması gerekiyor, herkese de şans vermemiz gerekiyor. Hatta genç arkadaşlarımız içinde bu şansı onların da değerlendirmeleri gerekiyor. Kadromuz içindeki arkadaşlara şans vereceğiz" dedi.

Faty ve Keita'nın ülkelerinin milli takımlarına gideceğini ifade eden Çalımbay, "Onlar 15-20 gün, hatta belki de bir ay oynayamayacaklar. Onların eksikliklerini gidermek için de Rajnoch'u transfer ettik. O hem stoper oynuyor, hem orta saha oynuyor. Yani iyi bir oyuncu, çok yönlü bir oyuncu. İnşallah Sivasspor'da da çok büyük faydası olacak" ifadelerini kullandı.

Bu arada Sivasspor'un idmanında, şike soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan kaleci Korcan Çelikay da yer aldı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivasspor'da, Kardemir Karabükspor Maçı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement