Siverek'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Siverek'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı

Siverek'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldıŞANLIURFA Siverek Belediyesi tarafından başlatılan "Belediye çiftçi el ele" kampanyası kapsamında 25 bin çeşitli meyve fidanını dağıtıldı.

03.03.2022 11:33  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı

ŞANLIURFA Siverek Belediyesi tarafından başlatılan "Belediye çiftçi el ele" kampanyası kapsamında 25 bin çeşitli meyve fidanını dağıtıldı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın çiftçilerin desteklenmesi ve kentin yeşil bir görünüme kavuşturulması talimatı üzerine harekete geçen ekipler, kampanya başlattı. Park ve Bahçeler Müdürlüğünce kırsalda yaşayan çiftçilere ve vatandaşlara aralarında elma, şeftali, fıstık, nar, zeytin, badem, cevizin olduğu 25 bin fidan dağıttı. Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı'nda düzenlenen fidan dağıtım programına katılan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Başkan Çakmak, Siverek'i yeşil ile anılan bir kent yapmak için çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların daha fazla fidan dağıtımı talebini olumlu karşılayan Çakmak, yakın zamanda yeniden dağıtım yapılması konusunda talimat verdi. Dağıtılan fidanların kente ve doğaya katma değer katacağına inandığını belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, şunları söyledi: "Özellikle hem kentimize hem çiftçilerimize geri dönüşü olacak fidanları dağıtmayı uygun gördük. Bunun yanı sıra Siverek'imizi yeşili ile anılacak bir ilçeye dönüştürme konusunda kararlıyız. Siverek Belediyesi ve çiftçi el ele kampanyası kapsamında şu an çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızla beraber fidanlarımızın dağıtımını yapıyoruz. Çok güzel ana şahitlik ediyoruz ki tüm vatandaşlarımızın ağaçlandırma çalışmasına gösterdiği ilgi görülmeye değer. Fidanları köylerinde ya da bahçelerinde sevinç içerisinde toprakla buluşturmak için istekli görüyoruz."

"Geri kazanımı olan fidanları dağıtmaya devam edeceğiz"

Kampanyanın yoğun bir ilgi gördüğünü dile getiren Çakmak, "Bu arada zeytin, badem ve ceviz gibi fidanların dağıtımı önceliğimiz olacak çünkü bunlar kazanç anlamında halkımıza geri dönüşü olan ağaçlardır. Buradan tüm çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum, ne zaman isterlerse dağıtmaya hazırız. Bunlarla kalmayıp ilerleyen zamanlarda yeniden dağıtım yapacağız." dedi.

Çakmak ayrıca Siverek Belediyesi olarak kenti güzelleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

-Çiftçiler ve vatandaşlar kampanyadan memnun

Meyve fidanlarının dağıtımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünal Gezen, "Siverek Belediyemiz tarafından meyve fidanı dağıtılıyor. Bu tür kazanımı olan fidanların dağıtımı çok iyi. Bende her fidandan birkaç tane aldım ve bahçemde toprakla buluşturacağım. Zamanı geldiğinde hem meyvesinden ve gölgesinden faydalanacağız. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'a ağaçlandırma konusundaki hassasiyeti için teşekkür ederim." diye konuştu.

Siverek\'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement