Soğuk Hava Deposuna Onay Çıktı - Son Dakika
Yerel

Soğuk Hava Deposuna Onay Çıktı

Soğuk Hava Deposuna Onay Çıktı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren Ortaca Meyve Sebze Kooperatifi, soğuk hava deposu için bakanlıktan destek aldı.

29.07.2015 09:23

Muğla'nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren Ortaca Meyve Sebze Kooperatifi, soğuk hava deposu için bakanlıktan destek aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibeli soğuk hava deposu, sebze ve meyve paketleme tesislerinin projesi onaylandı. 3100 metrekare arazi üzerine kurulacak tesisin eylül ayı sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Soğuk havada 300 ton civarında ürün depolayacaklarını belirten ORMESKOOP Başkanı Süleyman Tosun, yaptığı açıklamada; "Organize sanayi bölgesi olarak belirlenen bu yer, bir şahıstan 3100 metrekarelik bir alan ORMES Kooperatifi adına kiralanmış bulunmaktadır. Kiralamış olduğumuz 3100 metrekarelik alana Devlet kırsal kalkınmadan proje hazırladık. Bu proje ile paketleme ve soğuk hava depoları yapılacaktır. Paketleme tesisi 1350 metrekare civarında, Soğuk hava kısmı ise 2200 metrekare civarındadır. Soğuk havada 300 ton civarında ürün depolayacağız. Paketleme kısmında da 5000 ton civarında ürün işlemeyi planlıyoruz. Bu yıl ortaklarımızdan alçak olduğumuz ürünler, 3000 bin ton civarındadır. Ürünlerimizi iç piyasada ve dış piyasada değerlendirmeyi planlıyoruz. Kırsal kalkınmadan almış olduğumuz projeye haziran ayında müracaat etmiş bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz müracaatın temmuz sonunda bakanlık tarafından yayınlanan listede onaylandığı görülmektedir. Hızlı bir şekilde burayı tamamlayıp üreticilerimizin ürünlerini burada işlemeyi planlıyoruz" diye konuştu.

ORMESKOOP üyelerinin yüzde 80'inin iyi tarım uygulaması ile üretim yaptığını belirten Süleyman Tosun; "Şuanda greyfurt bahçesinde bulunmaktayız. İyi tarım uygulaması yapılmakta, ortaklarımızın yarısından fazlası iyi tarım uygulaması yapmakta bu yıl, iyi tarım uygulaması tüketicilerimizin daha fazla güvenli üren yemesi amacıyla yapılmakta" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soğuk Hava Deposuna Onay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement