Söke'de Kutlu Doğum Haftası Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Söke'de Kutlu Doğum Haftası Hazırlıkları Tamamlandı

Söke\'de Kutlu Doğum Haftası Hazırlıkları Tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın önderliğinde yurtiçinde ve yurtdışında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Söke'de yapılacak etkinlikleri ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

11.04.2012 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın önderliğinde yurtiçinde ve yurtdışında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Söke'de yapılacak etkinlikleri ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.

Söke İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek kutlu doğum haftası kutlama programı ile ilgili bilgi veren Söke İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu; programlarda Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği evrensel mesaj,

kadın-erkek, genç-ihtiyar her meslek ve meşrepten insana anlatılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Müftü Mevlüt Haliloğlu; "Peygamberimizin hayatında, gönderildiği dönemde olduğu gibi günümüzde de, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır. O, insanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlaki erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O'nun örnek alınması, Kur'an merkezli olarak bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılmasıyla mümkündür" dedi. İlçe Müftüsü Haliloğlu; "Kutlu Doğum Haftalarındaki düzenlediğimiz programlara vatandaşlarımız katılmakta ve manen desteklemektedirler. Bu yıl da katılacaklarına inanıyor ve basınımız aracılığıyla da bay-bayan bütün vatandaşlarımızı programlarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

İlçe Müftülüğü 11 Nisan Çarşamba günü Pazaryeri girişi ve Köprübaşında stant açarak broşür dağıtacak. Söke'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14 Nisan Cumartesi günü Kocacami'de öğle namazı öncesi okunacak mevlit ile başlayacak. Aynı gün esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecek. Etkinlikler 14 Nisan Pazar günü Öğle namazı sonrası Yeni Camide pilav-lokma ikramı, Çarşamba Pazaryerinde Konser ve akşam saat 20.30'da Hz. "Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı" konulu konferans ile devam edecek. Kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli ikramlar, sohbetler, kan bağışı kampanyasına katılım, tasavvuf müziği konseri, ilçe merkezi ve beldelerde paneller gerçekleştirilecek ve 20 Nisan Cuma günü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri son bulacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Kutlu Doğum Haftası Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement