KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin "Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları bir değerlendireceğiz" dedi.
Yorgancıoğlu, Soma ziyareti ardından yaptığı basın açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.
Türk halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini belirten Yorgancıoğlu, "Ne Türkiye'de, ne bir başka yerde artık böyle bir kazanın yaşanmaması dileğimizi iletiyoruz. Kıbrıs Türk halkı olarak neler yapabiliriz bu acıyı dindirme adına, bunları bir değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde tekrardan buradaki yetkili birimlerle görüşmeler yapacağız" diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da KKTC Başbakanı ve heyetine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve vatandaşları adına şükranlarını sunduğunu ifade ederek, "Her zaman söylediğimiz gibi tek yürek ve tek ses olarak burada acımız paylaştılar, yüreklerine, ayaklarına sağlık" dedi.
Yıldız, KKTC'deki vatandaşlara da acıyı paylaşma adına koydukları gayret için teşekkür etti. - Manisa
Son Dakika › Yerel › Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?