Soma Geleceğini Tartışıyor Formu" Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Soma Geleceğini Tartışıyor Formu" Yapıldı

Soma Geleceğini Tartışıyor Formu" Yapıldı

DİSK'e bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev. Maden Sen) tarafından, "Soma Geleceğini Tartışıyor" adıyla forum düzenlendi.

13.07.2014 20:57

DİSK'e bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev. Maden Sen) tarafından, "Soma Geleceğini Tartışıyor" adıyla forum düzenlendi.

Dev. Maden Sen tarafından Soma Hükümet Konağı önünde düzenlenen "Soma Geleceğini Tartışıyor Forumu"nda, Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası ele alındı.

Dev. Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, faciada yaşamını yitiren işçiler anısına saygı duruşuyla başlayan forumun açılışında yaptığı konuşmada, "daha çok üretim, ucuza üretim çarkı hızlandıkça madenlerde, hak ihlalleri ve can kayıplarının da hızlandığını" dile getirdi.

Madenciliğin sıkı kurallara tabi bir iş kolu olmasına karşın üretim hırsıyla yasal kuralların çiğnendiğini ifade eden Görgün, şunları söyledi:

"Madencilik kuralları çiğnendi, yasalar hiçe sayıldı. Sensörler, elektronik ölçüm cihazları ve işçilerin uyarısı göz ardı edildi, göstere göstere, bağıra bağıra gelen facia gerçekleşti. Yürekler kavrulup yandı. Ölüm, gözyaşı ve acı, Soma'dan bütün bir ülkeye ve hatta dünyaya yayıldı. Facianın ilk günlerinde saklanıp, gizlenmeye çalışılan kusurlar, ihmaller, insafsızlıklar ve alçaklıklar, daha sonra bir bir ortaya çıktı."

Foruma, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel ile 200'e yakın işçi ve aileleri katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma Geleceğini Tartışıyor Formu' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement