Soma'ya Modern Özel Eğitim Okulu Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Soma'ya Modern Özel Eğitim Okulu Yapılacak

Soma\'ya Modern Özel Eğitim Okulu Yapılacak

Soma Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin velileri, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

12.10.2012 12:51  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin velileri, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek daha modern ve özel eğitime uygun koşulların oluşturulması talebinde bulundu.

Okulda 62 öğrencinin bulunduğunu ve kapasite yetersizliği nedeniyle 128 engellinin

sırada beklediğini belirten veliler, sınıf yetersizliği sorununa çözüm bulunmasını istedi. Velilerin gündeme getirdiği diğer sorunlar da, yeni derslik açma imkanının olmaması, mevcut dersliklerin küçük ve özel eğitime uygun olarak düzenlenmemiş olmaması, bahçe olmaması, güvenlik sorunu, öğrencilerin zihinsel yeterliliğinden dolayı her an okul dışına çıkma riskleri, uygun atölye şartlarının olmaması şeklinde oldu.

Okul Aile Birliği Başkanı Murat Gökmentekin, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi velilerle birlikte ziyaret ettiklerini ve her ikisinden de mevcut binanın olduğu yere 200 öğrenci kapasiteli yeni okul sözü aldıklarını söyledi.

Kaymakamlık, Belediye, İl Özel İdaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından el birliği ile özel eğitime uygun daha modern bir okul yapılacağını belirten Gökmentekin, gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'ya Modern Özel Eğitim Okulu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement