Somalı Gençleri Türk Futboluna Kazandıracak - Son Dakika
Yerel

Somalı Gençleri Türk Futboluna Kazandıracak

Türkiye'yi büyük bir yasa boğan Soma'daki maden faciası sonrası bölgeye uzun soluklu katkıda bulunmak için Bölgesel Amatör Lig'de Somaspor'a başkan olan iş adamı Sinan Vardar, ilçedeki gençleri Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor.

17.12.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'yi büyük bir yasa boğan Soma'daki maden faciası sonrası bölgeye uzun soluklu katkıda bulunmak için Bölgesel Amatör Lig'de Soma spor'a başkan olan iş adamı Sinan Vardar, ilçedeki gençleri Türk futboluna kazandırmayı amaçlıyor.

Beşiktaş'ta da bir dönem yöneticilik yapan Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden faciası sonrası hiçbir menfaat gözetmeden, fazla da adını duyurmadan bölge için bir şeyler yapmayı düşündüğünü, bu çerçevede en iyi anladığı işlerden biri olan futbol ve kulüp yöneticiliğiyle Somalılara destek olmaya karar verdiğini söyledi.

Turizmle uğraştığını ve iş dalıyla ilgili Soma'da insanlara katkı sağlayacak bir alan olmadığını vurgulayan Vardar, oradaki insanların biraz olsun yüzünü güldürmek, mutlu olmalarını sağlamak amacıyla Somaspor Kulübünün ilk genel kurulunda aday olduğunu ve başkan seçildiğini anlattı.

Vardar, 18 yıl futbol oynadığını, oradaki gençleri de Türk futboluna kazandırma arzusunda olduğunu dile getirerek, "Soma'da futbola karşı aşırı bir duyarlılık var. İnsanlar orada çok mutlu oluyorlar. Bu da bana haz veriyor" ifadelerini kullandı.

Soma'da yaşayanları acılarından uzaklaştırmayı kendisi için bir görev saydığını ifade eden Vardar, "Benim orada bir iş yapmam söz konusu değil. Sadece oraya destek olmak istiyorum. Bizim altyapımızda 7 şehit çocuğu var. Onlara burs veriyoruz. Hem de futbolla yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Hangi takıma baksan borcu var"

Vardar, Türk futbolunun ve spor kulüplerinin mali açıdan çok sıkıntılı olduğunu, bunun düzeltilmesi için acil devrim niteliğinde önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Futbolda 5 kulüpte başkanlık yaptığını, Beşiktaş'ta da uzun yıllar yöneticilik görevini üstlendiğini hatırlatan Vardar, şunları kaydetti:

"Türk futbolunun bu savurganlıkla nereye gideceğini ben 30 sene evvel söyledim. Ama hala bunun farkında değiliz galiba. Devlet daha ne yapsın? Her yere statlar yapıyor. O zaman düşüncede devrim yapmak, bu sistemi değiştirmek lazım. Fenerbahçe incelemeye alındı UEFA tarafından mali durumdan. Galatasaray'ın çok büyük bir ihtimalle seneye Avrupa'ya gitmesi sıkıntı. Beşiktaş'ın da tehlikesi var. İkinci liglere de bakıyorsunuz felaket. Hangi takıma baksan borcu var. Ciddi şekilde vergi borçları var. Bunu mutlaka düşünmek lazım ama ben bir ışık da görmüyorum. 5 senedir bir kanun çıkacak. O kanun raflarda duruyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Somalı Gençleri Türk Futboluna Kazandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement