'Son 8 Saat' Bodrum'da Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

'Son 8 Saat' Bodrum'da Sahnelendi

\'Son 8 Saat\' Bodrum\'da Sahnelendi

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas olaylarını konu alan "Son 8 Saat" adlı tiyatro oyunu Bodrum'da sahnelendi.

23.01.2012 17:47

2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas olaylarını konu alan "Son 8 Saat" adlı tiyatro oyunu Bodrum'da sahnelendi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Canlar Tiyatrosu" tarafından Sivas Katliamını anlatan belgesel tiyatro oyunu "Simurg"

Nurol Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve 2 Temmuz'da Sivas Madımak Otelinde yaşanan son 8 saati anlatan "Simurg" Canlar Tiyatrosu tarafından başarı ile sahnelendi. Yaklaşık 500 kişinin izledi. Oyunu Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yalıkavak Belediye Meclis Üyesi İbrahim Turan, Konacık Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çuhadaroğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şahabettin Doğan, CHP eski İlçe Başkanlarından Dr.Kerim Cangır, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Meltem Ulusoy ve ÇYDD Gençleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri ile vatandaşlar izlediler.

Kardeşi Serkan Doğan'ı Madımak Oteli'ndeki olaylarda kaybeden Serdar Doğan'ın yazdığı, Cengiz Sezgin'in yönettiği oyunda zaman duygusal anlar yaşandı, izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Sivas olaylarını anlatan belgesel tiyatro oyunu "Simurg'u Serdar Doğan'ın yazdığı, Cengiz Sezgin'in yönettiği Oyunda Halil Esen, Melih Yetkin, Habip Hacı Mustafaoğlu, Caner Yamaç, Pınar Gürken, Mahmut Çatak, Saffet Yürükel ve Özlem Sezgin rol aldı.

Müze olmadan önce Madımak Oteli'nin bir süre restoran olarak kullanılmasına eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşılan oyunda, 02 Temmuz 1993'un 8 saatlik olay anı tekrar hatırlatıldı. İzleyenlerin bir çoğunun duygusal anlar yaşadığı ve bazılarında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Özellikle oyunun son sahnesinde alev görüntüsü ve dumanlar arasında dönülen "Semah" izleyicilere görsel ve heyecanlı anlar yaşattı. Oyunda en çok dikkat çeken dekor ise arkadaşlarını korumak için

sapı kırılmış eski püskü bir fırça oldu.

Oyunun sonunda sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, oyunculara verdiği karanfilleri ise oyuncular seyircilerin arasında dolaşarak dağıttılar. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Son 8 Saat' Bodrum'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement