Sorgun Da'yıl Sonu Bilim Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sorgun Da'yıl Sonu Bilim Şenliği' Düzenlendi

Sorgun Da\'yıl Sonu Bilim Şenliği\' Düzenlendi

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yıl Sonu Bilim Fuarı’nda, 20 okuldan seçilen 100 proje sergilendi.

03.06.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yıl Sonu Bilim Fuarı'nda, 20 okuldan seçilen 100 proje sergilendi.

Sorgun Ahmet Uslu Parkı'nda gerçekleştirilen bilim fuarı açılışına Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Milli eğitim Müdürü Saim Kuş, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Ak Parti Sorgun İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, fuara katılanlara teşekkür ederek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, ise konuşmasında ilki geçen yıl düzenlenen bilim fuarlarını, bu yıl daha büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu belirterek,"Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında gerçekleştirdiğimiz bilim fuarları, ilk olmasına rağmen oldukça verimli ve renkliydi. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz heyecanı bizlere güç verdi. Bu yıl da fuarlarımız çok renkli geçiyor. İlimizin de ülkemizin de en öncelikli meselesi eğitimdir. Bu konuda devletimizin en üst mertebedeki yöneticileri başta olmak üzere hepsi tarafından bu mesele çok önemsenmekte ve çalışmalar bu yönde sürdürülmektedir. İlimizde de başta okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması olmak üzere eğitimle ilgili tüm sorunları büyük bir ciddiyetle ele alarak en hızlı ve en kalıcı çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Eğitim konusundaki hassasiyetimiz artarak sürüyor. Türkiye'de son dönemde bilimsel faaliyetlerde, araştırma-geliştirme konularında büyük bir yoğunlaşma yaşanıyor. Ülkemizin güçlü olabilmesi gerçekten büyük ve mutlu olabilmesi için bilimsel kapasitemizi arttırmalı, kültürel faaliyetlere ağırlık vermeliyiz. Bilim fuarlarıyla proje hazırlama ikliminin oluşturulmasına önemli katkılar sağlanmaktadır. Bunlar gerçekten bizi güçlü yapan hepimizi onurlandıran nitelikli faaliyetlerdir. Amacımız okullarımızda üretilen proje ve ürünlerin tanıtımını sağlamak, kurumlar arasında proje çalışmaları ve diğer teknoloji ve tasarım alanındaki çalışmalarda rekabet ortamı oluşturmaktır. Aynı zamanda vatandaşlarımızın okulda yapılan çalışmaları yakından tanıyıp, görmelerine imkan sağlamaktır. Halkımızdan alacağımız olumlu izlenimlerle bu fuarların kapsamını her yıl daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Çocuklarımızın ürettiği eserler, projeler bizlere geleceğin müjdesini veriyor. İnanıyorum ki bütün bu güzel çalışmalarla önümüzdeki yıllar, çok seçkin Türk bilim insanlarının yetişmesine, yetişen bu bilim insanlarının da dünyanın dikkatini çeken buluş, çalışma ve araştırmalarına sahne olacaktır. Çalışmalara katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını kutlar başarılar dilerim" dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, "İlçemizde bu yıl 2.'si düzenlenen bilim fuarı öğrencilerimizi düşünmeye ve üretmeye yönelterek, onların geleceğe hazırlanmasında önemli bir katkı sağlıyor. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları eserleri bugün burada sergiledi ve bu güzel eserleri burada tüm halkımızla paylaşma imkanı buldular. Projelerde emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Da'yıl Sonu Bilim Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement