Yozgat'ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, "Güvenle Araştırıyor Huzurla Çalışıyorum Projesi" kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan birinci Satranç Kursu tamamlandı.
İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, "Güvenle Araştırıyor Huzurla Çalışıyorum" isimli SODES projesinin Ekim ayında başladığını ve Ocak ayının ortalarına kadar devam ettiğini söyledi. Üney, "Kursiyerlerimizin çoğu Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi olduğu için, belge törenini de bu okulumuzda düzenledik. Kursu başarı ile bitiren kursiyerlerimize Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kurs Bitirme Belgesi, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce de Katılım Belgesi verildi" dedi.
Proje dahilinde sürdürülen Satranç Kursu'na emniyet mensubu proje görevlilerinin de katıldığını, böylelikle öğrencilerle kaynaşma sağlandığına değinen Üney, "Kurslarımıza devam eden öğrencilerimize madde bağımlılığı ve aile içi şiddetle mücadele yöntemleri konusunda zaman zaman bilgiler aktardık. Kurs bitiminde öğrencilere turnuva tipi büyük boy sırt çantalı, piyasa değeri 30-40 TL olan satranç takımları hediye ettik. İkinci satranç kursumuzu önümüzdeki günlerde açacağız. O kursumuzda bittiğinde turnuva düzenlenerek dereceye giderenlere hediyeler vereceğiz" diye konuştu.
Üney, projenin 2014 yılı Temmuz ayının sonuna kadar devam edeceğini, proje dahilinde bilgisayar kursları ve okuma kampanyaları düzenleneceğini, başarılı olanlara ödüller verileceğini sözlerine ekledi. - YOZGAT
Son Dakika › Yerel › Sorgun Emniyetinin Düzenlediği Satranç Kursu Tamamlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?