Sosyal Güvenlik Reformu - Son Dakika
Yerel

Sosyal Güvenlik Reformu

Sosyal Güvenlik Reformu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişi Cuma Ali Kuran, "Sosyal Güvenlik Reformunun en önemli sebebi norm ve standart birliğinin sağlanmasıdır." dedi.

24.04.2012 16:47

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişi Cuma Ali Kuran, "Sosyal Güvenlik Reformunun en önemli sebebi norm ve standart birliğinin sağlanmasıdır." dedi.

Kuran, SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere ile birlikte Yaşar Pastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında 2008 yılından bu yana hayata geçirilen reformlar hakkında bilgiler verdi.

SGK'da yürütülen teşkilatlanma çalışmaları, teknolojik alt yapı yatırımları ve kayıt dışı istihdamla mücadele gibi konularda gazetecileri bilgilendiren Kuran, vatandaş odaklı hizmet verildiğini anlattı. Reformun en önemli sebebinin ise norm ve standart birliğinin sağlanması olduğunu dile getiren Kuran, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz gibi 3 tane sosyal güvenlik kurumunun hak ve yükümlülükleri farklı farklıydı. Ölüm aylığından tutun da sağlık yardımları ve çok çeşitli konularda farklı yükümlülükler ve haklar mevcuttu. 1970'lerden bu yana da gündemde tutulan konu bu hak ve yükümlülüklerin yani norm ve standart birliğinin sağlanmasıydı. Bunlar hep söylenmiş fakat sağlanamamıştı. İşte bu reformlarla tek Sosyal Güvenlik Yasası, tek Sosyal Güvenlik Kurumu'nda hak ve yükümlülüklerin yani norm ve standart birliği oluşturuldu."

Özellikle kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü dile getiren Kuran, "Bunun için Alo 170 hattı kurularak, kayıt dışı istihdamla ilgili ihbar ve şikayetlerin zamanında sonuçlandırılması sağlanmıştır. Bu hattımıza Mayıs 2008 tarihinden 2011 yılı Kasım ayı sonuna kadar gelen şikayetlerden 33 bin 720 kişinin kayıt dışı çalıştığı ve 3 bin 375 işyerinin tescilsiz olduğu tespit edilmiştir." diye konuştu.

Kuran, kayıtlı istihdamı teşvik etmek için hayata geçirdikleri proje ile de kapasite artırımı ve politikaların gerçekleştirilmesi, bilişim ve iletişim teknolojilerinin uygulanması ile toplumsal farkındalığın oluşturulması için gayret gösterildiğini belirtti.

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere'de, 2008'den bu yana gerçekleştirilen reformların uzman kişiler tarafından iş dünyasına ve esnaflara anlatılacağını kaydetti. Dere son 4 yıl içerisinde çok büyük reformlara imza attıklarını ifade ederek, amaçlarının bu reformları toplumun her kesimine ulaştırmak olduğunu belirtti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Güvenlik Reformu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement