Stso Başkan Yardımcsı Akyüz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Stso Başkan Yardımcsı Akyüz Açıklaması

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, "Teknopark'ın temeli en kısa zamanda atılacak" dedi.

25.01.2012 17:29

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, "Teknopark'ın temeli en kısa zamanda atılacak" dedi.

STSO Ocak ayı olağan Meclis toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Akyüz, 2011 yılında oldukça önemli projelere imza attıklarını belirterek, "Samsun için en büyük kazanım yılardır gündemde olan Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesi oldu. 15 ay gibi kısa sürede tamamlanacak Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde inşallah 2013 yılının ilk çeyreğinde ilk ihtisas fuarını gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

STSO Yönetim Kurulu olarak Teknopark projesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 yılında bu proje adına büyük mesafe katettik. Teknopark ihalesi Aralık ayında gerçekleştirildi. Umuyoruz temeli en kısa zamanda atarak, teknolojinin üretime dönüştürülmesi konusunda kaybedilen zaman telafi edilmiş olur."

-Samsun'a 7.4 milyon Avroluk kalibrasyon laboratuvarı-

2007 yılında ön başvurusu yapılan Samsun Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı projesinde de önemli gelişme yaşandığını kaydeden STSO Başkan Yardımcısı Akyüz, "Uzun süren müzakere sonucu proje imza aşamasına gelmiştir. 1 Şubat 2012 Çarşamba günü program otoritesi olan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile projenin imza törenini gerçekleştireceğiz. 36 ay gibi kısa bir zaman sonra Samsun, bölgesine hizmet edebilecek kapasitede, 7.4 milyon Avro'ya mal olacak bir Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarına sahip olacaktır" şeklinde konuştu.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekiroğlu, toplantı öncesi STSO üyelerine üniversite hattında bilgi verdi. STSO olağan Ocak ayı Meclis toplantısı, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun oylanmasının ardından sona erdi.

- SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Stso Başkan Yardımcsı Akyüz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement