Sü Güzel Sanatlara Tasarım Yarışmasından 5 Ödül - Son Dakika
Yerel

Sü Güzel Sanatlara Tasarım Yarışmasından 5 Ödül

Sü Güzel Sanatlara Tasarım Yarışmasından 5 Ödül

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen 7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’ndan 5 ödülle dönen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti.

18.04.2014 13:07

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen 7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'ndan 5 ödülle dönen Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti.

SÜ Rektörlüğü'nde gerçekleştirilen ziyarete Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ile ödül alan öğrenciler katıldı.

Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla düzenlenen yarışmada Selçuk Üniversitesi 5 ödül aldı. Bu yıl bin 153 kişinin projeleriyle rekor başvurunun yapıldığı yarışmada 23 tasarımcı ödüllendirildi. Ödül töreni önceki gün İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirildi. Akademisyenler, profesyonel tasarımcılar, lisans, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin projeleriyle katıldığı yarışmada jüri üyeleri ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde projeleri ödüllendirdi. Bin 153 projenin katılıp, ön değerlendirmeleri geçerek finale kalan 43 proje kıyasıya yarıştı. Finale kalan 43 projeden 12 tanesinin Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerine ait olması dikkat çekti. Final projelerinin değerlendirmelerinin ardından Selçuk Üniversitesi'nin 5 projesi ödüle layık görüldü.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu, Akıllı Mobilyalar Profesyonel Kategori'de mansiyon ödülü alırken, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerinden Ev Mobilyası Öğrenci Kategorisi'nde Ahmet Polat Büyük Ödül ve Namık Özkan Mansiyon Ödülü, Mutfak ve Banyo Mobilyaları Öğrenci Kategorisi'nde Şule Özer ve Beyza Çakır GENTAŞ Altın Ödülü, Ofis Mobilyaları Öğrenci Kategorisi'nde Ece Şimşek ve Selbi Kurbanlı ATAGÜR Altın Özel Ödülü aldı.

REKTÖR GÖKBEL'DEN TEBRİK

Öğrencileri tek tek tebrik eden SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Mobilya tasarımı alanında ülkemizin en prestijli yarışmalarından birinden 5 ödülle dönmek gerçekten de takdir edilir bir başarıdır. Bu önemli başarı, hem üniversitemizin adının duyurulmasında hem de sizlerin daha öğrenciyken ödüllerle mesleğinizi taçlandırmanız açısından oldukça güzel bir gelişmedir. Hepinizi yürekten tebrik ederim" dedi.

Ziyaretin ardından Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu, Rektör Gökbel'e yarışmanın Hatıra Pulu Plaketi'ni ve Prof. Dr. Önder Küçükerman'ın kitabını hediye ederken Rektör Gökbel ise ödül alan Doç. Dr. Hidayetoğlu'na Selçuk Üniversitesi'nin köstekli saatini, öğrencilere ise Mevlana Araştırmaları Ensitütüsü'nün Gönle Yolculuk adlı eserini armağan etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sü Güzel Sanatlara Tasarım Yarışmasından 5 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement