Sultanhisar'da Festival Heyecanı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar'da Festival Heyecanı Devam Ediyor

Sultanhisar\'da Festival Heyecanı Devam Ediyor

43.Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında açılan Resim ve El Sanatları Sergisi yoğun ilgi gördü.

06.05.2012 16:46

43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında açılan Resim ve El Sanatları Sergisi yoğun ilgi gördü.

Festival kapsamında Belediye salonunda açılan resim ve el sanatları sergisini AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve A.Gültekin Kılınç, Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Aydın Protokol Üyeleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, vatandaşlar ve davetliler ziyaret etti.

43. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapan Nazillili Ressam Emine İnci, 2012 yılı içinde yaptığı eserlerini sergiledi. Yıl için 150'nin üzerinde eser yapan genç ressam, festival için 47 eserini Çanakkale'den Sultanhisar'a getirdiğini belirtti. Memleketi Nazilli ve Sultanhisar'da bugüne kadar 5 sergi açtığını ifade eden İnci; karakalem, baskı, yağlı boya, sulu boya, akrilik ve pastel türlerindeki 47 eseri ile davetlilerden büyük ilgi gördü. Milletvekili Erdem'in yakından incelediği resimler hakkında bilgiler veren İnci, önümüzdeki günlerde Nazilli'de de sergi açacağını belirtti.

Festival kapsamında Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi de sergide yıl boyunca kursiyerleri tarafından yapılan eserlerin bir bölümünü sergiledi. Makine Nakışı, Kurdela Nakışı, Ahşap Boyama ve Aydın'da tek kurs olan Mandrel ile Cam Boncuk yapımı kurslarında kursiyerler tarafından yapılan eserler görücüye çıktı. Yaklaşık 500 eserin sergilendiği sergide Milletvekili A.Gültekin Kılınç ve Başkan Ertegün Ünal yapılan ürünleri inceledi. Kurslar hakkında bilgi alan Milletvekilleri, başarılarından dolayı Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Bağrık'ı tebrik etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar'da Festival Heyecanı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement