Sur Belediyesi "Giysi Bank"ı Hizmete Açtı - Son Dakika
Yerel

Sur Belediyesi "Giysi Bank"ı Hizmete Açtı

Sur Belediyesi "Giysi Bank"ı Hizmete Açtı

Sur Belediyesi bünyesinde kurulan, 'yenilenen umutlar' anlamına gelen, üzerinde Kürtçe "Heviyen nujen" ismi verilen yoksulların elbise ihyiyacını karşılayacak birim törenle hizmete açıldı

12.01.2011 16:24

Diyarbakır merkez Sur Belediyesi bünyesinde kurulan, 'yenilenen umutlar' anlamına gelen, üzerinde Kürtçe "Heviyen nujen" ismi verilen yoksulların elbise ihyiyacını karşılayacak birim törenle hizmete açıldı.

Sur Belediyesi bünyesinde kurulan birim törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ve İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın ile çok sayıda partili katıldı. Sur Belediye Başkanı Demirtaş, Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk olduğunu öne sürdüğü uygulama başlattıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bu tamamiyle ücretsiz ve gönüllülük esasına dayanıyor. Bize başvurarak muhtaç durumda olduğunu belirten kişilerin durumlarını evlerinde tespit ediyoruz. Yapılacak yardımlarda kesinlikle insanlar rencide olmayacak şekilde tasarlandı. Herkesin ihtiyacına göre burada giysi veya ayakkabı alabilecek. İnsanlar, evlerinde kullanmadığı ve yıpranmayan giysileri bize getirecek. Buradaki çamaşır makinalarında yıkanacak ve ütülendikten sonra mağazadaki raflara bırakılıyor. Bu mağazanın kurulmasında, Şişli Belediye Başkanlığı ve Yanık Çarşı esnafının katkıları oldu."

Konuşmalardan sonra sıra giysi bankın açılışına geldi. Açılış kurdelasının kesim töreni sırasında 2 görevlinin 2 ucundan tutuğu kurdela, yetkililer tarafından törenle kesildi. Daha sonra Başkan Demirbaş, konuklarına giysi bankı gezdirerek, yapılacak giysi yardımı hakkında bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Sur Belediyesi 'Giysi Bank'ı Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement