Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Hak Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAK- DER) üyeleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'ne yönelik terör saldırısını kınadı.
Dernek binası önünde toplanan HAK-DER üyeleri adına açıklama yapan Dernek Başkanı Nezih Bozkurt, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü tarafından UNESCO miras listesinde yer alan 500 yıllık tarihi caminin yakılmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.
Terör örgütünün bugüne kadar buna benzer birçok saldırı yaptığını anımsatan Bozkurt, maneviyatı ve inançları temsil eden mabetlere yönelik saldırıların asla kabul edilmeyeceğini vurguladı.
Daha önce Kur'an kurslarına ve yurtlara yönelik de terör örgütü mensuplarınca saldırılar düzenlendiğine dikkati çeken Bozkurt, şunları kaydetti:
"Bu olayda bizi en az Yasin Börü olayı kadar üzmüştür. Bu gibi saldırıların asıl hedefi muhafazakar insanlardır. Tarihte bunun gibi birçok hadiselere rastlayabiliriz. Sonuçları da ortadadır. Dini mabetlere saldırmak, yağmalamak ve ateşe vermek barbarlıktan başka bir şey değildir. Bölge halkı olarak yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Umuyoruz bu son olur."
Son Dakika › Yerel › Sur'daki Tarihi Camiye Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?