Suriye ve Mısır'da Ölenler İçin Hatim İndirildi - Son Dakika
Yerel

Suriye ve Mısır'da Ölenler İçin Hatim İndirildi

Suriye ve Mısır\'da Ölenler İçin Hatim İndirildi

Kırıkkale'de bir camide Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için hatim indirildi.

02.09.2013 13:39

Kırıkkale'de bir camide Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için hatim indirildi.

Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER) tarından Kırıkkale merkez Fırınlı Camide indirilen hatime dernek yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Mısır'da yaşanan katliamların ardından Suriye'deki vahşet haberlerinin yürekleri dağladığını ifade eden KIDİMDER Başkanı Necati Karakuş, acımasızca şehit edilen Müslümanların ruhlarına gönderilmek üzere hatim indirdiklerini söyledi.

Karakuş, "İnsanım diyen hangi yürek küçük bebelerin çırpınarak can verme görüntülerine dayanabilir? Uykularında ölüme yakalanan mazlumların hallerini izleyip hala bu katliamı kim, nasıl yaptı, tartışmalarının anlamı var mıdır? Bebeğinin cansız bedenini elleri arasına alıp göğe kaldıran babanın feryadı, tüm sesleri bastırmıştır artık. Bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda kimyasal silah kullanılıp, kullanılmadığının tartışmasının abestir. En büyük acıyı her zaman mustazaf kitleler çekiyor. Kendini savunmaktan aciz kadınlar, çocuklar ve yaşlılar bu savaştan en fazla zararı görüyorlar" dedi.

Müslüman halkların kaderinin kan gölünde boğulmak olmadığını kaydeden dernek başkanı Karakuş, Müslüman halkların ve İslam coğrafyasının despotik iktidarlara boyun eğmek zorunda olmadığını söyledi. Karakuş, Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı ile ilgili olarak da "Bir ülkeyi ceset tarlasına dönüştüren katil Esed rejimi şimdi de Şam'da kimyasal silahlarla bin 300'den fazla kardeşimizi acımasızca katletti" diye konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriye ve Mısır'da Ölenler İçin Hatim İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement