'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' Projesi - Son Dakika
Yerel

'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' Projesi

\'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım\' Projesi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mali Destek projesi kapsamında yürütülen 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' projesi çerçevesinde yapımı gerçekleştirilen uygulama...

23.01.2013 15:46

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mali Destek projesi kapsamında yürütülen 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' projesi çerçevesinde yapımı gerçekleştirilen uygulama seralarının açılışı yapıldı.

Açılışa Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile ilçe protokol üyeleri katıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdür Dursun Kılıç,

okullarında bulunan Bahçecilik Bölümü'ne ait uygulama alanlarının ve seranın bugüne kadar olmadığını ifade ederek, "İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Gül ile bu durumu paylaştığımda okulumuzun yanında bulunan arazinin Orman Bölge Müdürlüğüne ait olduğunu ve bu alanı okulumuza tahsis ettirebileceğini söyledi. Bu durum bizi heyecanlandırdı ve hemen Orman Bölge Müdürü ile görüşmelere başladık. Orman Bölge Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürümüzün desteğiyle şu an seralarımızın yükseldiği bu alanları okulumuzun kullanımına tahsis etti. Artık arazimiz vardı, ama sera ve uygulama alanlarını yapmak için mali kaynak gerekiyordu. İşte ÇKA tarafından kabul edilen 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' projesi kapsamında da uygulama alanını ve seramızı yaptık" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz ise "Bu projeyi önemsiyorum, beni çok duygulandırdı. En önemlisi sosyal içerikli olmasıdır. Bu projenin gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projelerin yaygınlaşması toplumumuzun kültürler arası farklılıkları daha da azaltacağını düşünüyorum. Proje dolayısıyla açılan seraların hiç boş kalmadan hep kullanılmasını istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber de yıllardır mesleki eğitimin hep ihmal edildiğini vurgulayarak, "Mesleki eğitim, eğitim sistemimiz içerisinde önemsenmedi. Bu belki kalkınmanın, gelişmenin önemini kavrayamamamızdan kaynaklandı. Son yıllarda mesleki eğitim olmadan hiçbir ülkenin kalkınamadığını, sadece bilgileri nesilden nesile aktarmanın hiç bir şey ifade etmediğini görüyoruz.

Mutlaka fabrikalar, imalathaneler, atölyeleri düşüneceksiniz. İstihdam olacak, üreteceksiniz, dünyaya mal ve hizmet bilgi satacaksınız ki, dünya kalkınma yarışında, varlık mücadelesinde ülkemizi geleceğe taşıyabilelim. Umarım hayata renk katacak bir proje olur. Projeyi gerçekleştiren okul müdürümüze ve ekibine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 7 kursiyere belgeleri verilirken, seranın açılışı da protokol üyeleri tarafından yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement