Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Suşehri Müftlüğü tarafından ödüllendirdi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Suşehri Müftlüğünce İlköğretim öğrencileri arasında "Ailece Camideyiz" konulu şiir yarışması, Lise öğrencileri arasında "Cami, Kadın ve Aile" konulu kompozisyon yarışması düzenledi dereceye giren öğrenciler Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz tarafından ödüllendirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Müftüsü Bekir Civriz "Camiler toplumları, fakir, zengin, kadın, erkek, çocuk, alim, cahil, diye ayrıma tabi tutmayan bir araya toplayan ibadet yerleridir. Camiler, topluca ibadet etmek, cemaatle namaz kılmak, Müslümanlara psikolojik, sosyal, ahlaki, ve uhrevi bol kazançlar sağlamaktadır. Camiler, Kabe-i Muazzamanın birer şubeleri makamındadır."dedi.
Camilerin Müslümanlara huzur ve güven verdiğini ifade eden Müftü Civriz, "Peygamberimiz zamanında camiye sadece erkekler değil, hanımlar, çocuklarda vakit Cuma ve bayram namazlarına da gelip namaz kılarlardı. Onun için hanımlarda her vakit camilere gelip namaz kılabilirlerdi. Babalar çocuklarını küçük yaşta camiye alıştırmaları gelecekleri açısından çok önemli. Bu nedenle Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle camilerle bağlantılı olarak okullarda şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenmiştir".şeklinde konuştu. - SİVAS
Son Dakika › Yerel › Suşehri Müftüsü Civriz Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?