Suşehri'nde Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Suşehri\'nde Kütüphaneler Haftası Kutlandı

25 Mart-31 Mart tarihleri arasında bu yıl 49.kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Suşehri ilçesinde program düzenlendi.

25.03.2013 15:09

25 Mart-31 Mart tarihleri arasında bu yıl 49. kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Suşehri ilçesinde program düzenlendi.

Suşehri İlçe Çocuk Halk Kütüphanesinde düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kütüphane Müdürü Ahmet Acar yaptı.

Kütüphanelerin önemine değinen Acar, kitaplıkların gelişmesi sonucu kütüphanelerin oluştuğunu söyleyerek, "Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane Asurlar zamanında kurulmuştur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de kütüphaneye önem verilmiştir. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır. Bu nedenle, bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Kütüphanelerin zenginleşmesi için kitap armağan edelim" dedi.

25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan 49. kütüphaneler haftası kutlamaları çerçevesinde İlçe merkezindeki ilk orta ve liselerde en çok kitap okuyan öğrencilere, Belediye Başkanvekili Nuh Genç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yine ilçede esnaflar arasında en çok kitap okuyan Ali Öztaş isimli vatandaşa ise Suşehri İlçe Çocuk Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Acar plaket verdi.

Programa İlçe jandarma komutanı binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Emniyet Müdürü Cevat İratçı, Daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement