Tabip Odası'ndan "Toplumda Barış" Paneli - Son Dakika
Yerel

Tabip Odası'ndan "Toplumda Barış" Paneli

Eskişehir Tabip Odası 'Toplumsal Barışı Tartışıyoruz' başlıklı bir panel gerçekleştirecek.
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.

27.11.2013 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tabip Odası 'Toplumsal Barışı Tartışıyoruz' başlıklı bir panel gerçekleştirecek.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, panelin 30 Kasım Cumartesi günü Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu'nda, saat 14-17.00 arasında yapılacağını söyledi. Tüm barışseverleri, Eskişehirlileri panele davet eden Dr. Yılmaz, "Türk Tabipleri Birliği ve Eskişehir Tabip Odası barışı savunmayı, savaşa karşı durmayı bu topluma karşı duyduğu sorumluluğun gereği hep önemsemiş ve bu önemsemenin gereğini de yaşama geçirmiştir" dedi.

"Irak'ın işgaline, Suriye'nin işgaline, Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümünde, Gezi eylemlerinde halka uygulanan şiddete karşı, kadınlara uygulanan şiddete karşı hekimler halkın ve barışın yanında yer almıştır" diyen Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Yılmaz şunları söyledi:

"Bu tutumun tersi hekimlik değerleriyle bağdaşmaz. İnsanlık değerlerinin yanında yer almak, savaşa 'dur' demek hekimlik değerlerine sahip çıkmaktır. Bu tutum aynı zamanda halkın geniş kısımlarının sağlığını olumsuz etkileyen, on binlerce insanın ölümüne, sakat kalmasına neden olan şiddete karşı halkın sağlığını korumaktır. Odamız ve hekimler savaşsız, sömürüsüz, insanların acı çekmeyip gerçekten sağlıklı olabildikleri bir dünyayı hedeflerler."

Panele; yazar Aydın Çubukçu, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Nazan Üstündağ ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi Altan Eşsizoğlu konuşmacı olarak katılacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tabip Odası'ndan 'Toplumda Barış' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement