Talasemi Farkındalık Paneli - Son Dakika
Yerel

Talasemi Farkındalık Paneli

Talasemi Farkındalık Paneli

Adana’da “Talasemi ve Orak Hücre Hakkında Bilmemiz Gerekenler, Güncel Tedavi Yöntemleri, Engelli Hakları ve Farkındalık” konulu bir panel düzenlendi.

27.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da "Talasemi ve Orak Hücre Hakkında Bilmemiz Gerekenler, Güncel Tedavi Yöntemleri, Engelli Hakları ve Farkındalık" konulu bir panel düzenlendi.

Seyhan Belediyesi, Talasemi Federasyonu, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğiyle düzenlenen panel, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Panelin açış konuşmasını yapan Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, talasemi hastalarını, gelişen tedavi yöntemleriyle ilgili bilgilendirmek için etkinliği düzenlediklerini söyledi. Talasemi Federasyonu'nun 26 üye derneğe ulaştığını söyleyen Kılıç, Türkiye'de bu hastalığın önlenmesi ve mevcut hastaların da tedavilerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Açış konuşmasından sonra Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kit Direktörü Prof. Dr. Bülent Antmen, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İlgen Şaşmaz, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç katılımcılara hastalık ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgiler aktardı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talasemi Farkındalık Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement