Tarihe Damga Vuran Kadınlar Adana Optimum'da Canlandırıldı - Son Dakika
Yerel

Tarihe Damga Vuran Kadınlar Adana Optimum'da Canlandırıldı

Tarihe Damga Vuran Kadınlar Adana Optimum\'da Canlandırıldı

Kadının değerinin ve öneminin bir kez daha hatırlandığı "Dünya Kadınlar Günü" Adana Optimum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle kutlandı.

10.03.2014 14:35

Kadının değerinin ve öneminin bir kez daha hatırlandığı "Dünya Kadınlar Günü" Adana Optimum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle kutlandı.

"Heykeller Canlanıyor" etkinliği kapsamında, Akademi Mizansen Gösteri Sanatları Merkezi sanatçıları, Türkiye'ye ve tüm dünya tarihine damga vurmuş Türk kadınlarını canlandırdılar. Piyanist, model ve Türkiye'nin ilk dünya güzeli Keriman Halis Ece, ilk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale, Arkeolog Halet Çambel, Kurtuluş Savaşında varlık gösteren fedakar Türk kadınlarından Nene Hatun ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'in canlı heykelleri izleyenlere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Önce dakikalarca hareketsiz durarak izleyenleri şaşırtan canlı heykellerle hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, unutamayacakları bir kadınlar günü geçirdiler.

Vücut eğitiminde ve sahne sanatlarında bütünleşik bir yaklaşım olan ve Mevlevilerin dansını anımsatan Meditatif dansla ziyaretçilerin karşısına çıkan Akademi Mizansen sanatçıları, estetik figürleriyle izleyenlerden bol bol alkış aldılar. Kadın ve erkek vurgusunun yapıldığı dansta tipik bir kadınla bir erkeğin gün içerisinde yaşadıklarını ve kendi aralarındaki duygusal sürtüşmeleri anlatan dans her yaş grubundan ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihe Damga Vuran Kadınlar Adana Optimum'da Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement