Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı - Son Dakika
Yerel

Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı

Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı Yaraların sarıldığı çarşıda esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremleri hafif hasarla atlatan Tarihi KapalıÇarşı'da esnaflar kepenk açarken, bayram yoğunluğu...

14.04.2023 13:04  Güncelleme: 13:25

Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı

Yaraların sarıldığı çarşıda esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremleri hafif hasarla atlatan Tarihi KapalıÇarşı'da esnaflar kepenk açarken, bayram yoğunluğu da başladı.

Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Tarihi KapalıÇarşı (Suk-i Maraş Çarşısı), yıllardır vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası birkaç iş yerinde hasar oluşan kapalı çarşı esnafları yaralarını sardı. Çarşıda esnaflar kepenk açarken, Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk oluştu. Özellikle giyim sektöründe alışverişlerin yoğunluğu gözlemlenirken, çarşının yoğunluğu bayram gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Çarşı esnaflarında Cahit Altıgöz, "Hayat devam ediyor insanlar hayatını devam ettirmek zorunda. Bundan dolayı bayram sevincini burukta olsa, zor da olsa daha çok çocuk ağırlıklı olduğu için insanlar alışveriş yapmaya başladı. Depremin acı hatıralarını kötü izlerini kaybetmek için insanlar bir arayış içinde" dedi.

Tarihi çarşıda esnaflık yapan Muhsin Aslan ise, "Öncelikle çarşımız sağlam çok şükür. Örnek olarak birkaç arkadaş ile açmaya karar verdik ve şuanda da komşularımızın tamamı iş yerlerini açtı. İnşallah daha da iyi olmasını bekliyoruz. Şuan da çarşımızda bayram yoğunluğu var ve dışardan gelen görevliler biraz çekildi artık kendi halkımız gelmeye başladı" dedi.

Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaraların sarıldığı Tarihi Kapalıçarşı da esnaf kepenk açtı bayram yoğunluğu başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement