Tarlası İçin Ödediği Emlak Vergisini Mahkeme Kararıyla Geri Aldı - Son Dakika
Yerel

Tarlası İçin Ödediği Emlak Vergisini Mahkeme Kararıyla Geri Aldı

Tarlası İçin Ödediği Emlak Vergisini Mahkeme Kararıyla Geri Aldı

Kütahya Belediyesi tarafından Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan tarlasına imar uygulaması yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran bir kişi, hukuk mücadelesini kazandı.

11.09.2013 13:11

Kütahya Belediyesi tarafından Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan tarlasına imar uygulaması yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran bir kişi, hukuk mücadelesini kazandı. Hasan Hüseyin Yenice, tarlasının imarlı arazi statüsüne dahil edilmiş olmasından dolayı belediyeye ödediği emlak vergisinin de mahkeme kararı ile kendisine iade edildiğini söyledi.

Aynı zamanda Maltepe Mahallesi Muhtarı da olan Hasan Hüseyin Yenice, Siner Mahallesi Kışlabayır mevkiinde bulunan babasından kalan tarlayı yaklaşık 1 yıl önce satmak isterken tarlasının belediye tarafından imar uygulamasına tabi tutulduğunu tarla satışı yapılırken kendisinden emlak vergisinin istenmesiyle öğrendiğini anlattı. Arazisinin arsa olmadığını, tarla olduğunu yetkililere söylemesine rağmen kendisinden yine de arsa bedeli üzerinden vergi alındığını kaydeden ve bu yüzden de konuyu Eskişehir İdare Mahkemesi'ne taşıdığını belirten Yenice, "Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunan tarlamı satmak istediğimde arazimin tarla vasfından çıkarılıp arsa olarak konumlandırıldığını öğrendiğimde şoke oldum. Kütahya Belediyesi tarlamın satışını yapabilmem için benden yaklaşık 2 bin 500 TL emlak vergisi istedi. Bunun doğru olmadığını söyledim ama dinletemedim. Bundan dolayı da Kütahya Belediyesi'ni mahkemeye verdim. Eskişehir 1. İdare Mahkemesi de yaklaşık bir buçuk yıl sonra Kütahya Belediyesi'nin haksız olduğunu ve belediyeye ödemiş olduğum emlak vergisini yasal faiziyle birlikte bana ödenmesi yönünde karar verdi. Kütahya Belediyesi de karar doğrultusunda ödemiş olduğum emlak vergisini yasal faiziyle birlikte bana iade etti" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarlası İçin Ödediği Emlak Vergisini Mahkeme Kararıyla Geri Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement