Tartan'dan İhsan Alyanak'a Vefa - Son Dakika
Yerel

Tartan'dan İhsan Alyanak'a Vefa

Tartan\'dan İhsan Alyanak\'a Vefa

İhsan Alyanak için düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan dışında hiçbir belediye başkanının katılmaması tepki çekti.

03.03.2014 16:33  Güncelleme: 16:38

Vefatının altıncı yılında anılan İhsan Alyanak için düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan dışında hiçbir belediye başkanının katılmaması tepki çekti. Töreni düzenleyen Sancar Maruflu ve katılımcılar, "Hakan Tartan dışında efsane başkana sahip çıkan olmadı, yazık" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

İzmir'in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak, vefatının altıncı yılında Altındağ Kokluca Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Alyanak'ın torunları Gizem Alyanak ve Ceren Topaloğlu, gelinleri Hülya Alyanak ve Tülin Alyanak ile Hakan Topaloğlu katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Alyanak'ın hatırasına gösterdiği saygı ve duyarlılık nedeniyle Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür etti. Maruflu, "Gösterdiği duyarlılıktan ötürü başkanımız Sayın Hakan Tartan'a teşekkür ediyorum. Ne yazık ki kendisinden başka efsane başkana sahip çıkan, hatırlayan olmadı" dedi.

"ŞANSLIYIM"

İhsan Alyanak'ın gerçek bir efsane olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise "Onu tanıma fırsatım olduğu için şanslıyım. Gazeteci olarak kendisini izledim. Halkçı belediyeciliği ondan öğrendik. Ne yazık ki Türkiye'de Alyanak'tan sonra ikinci bir 'Koca Reis' çıkmadı" dedi. Tartan, "Siyaset kurumu çok yozlaştı, değerlerimiz sürekli göz ardı edildi. İhsan Alyanak bugünleri görse çok üzülürdü. Biz önümüzdeki dönem bir 'yerel yönetimler akademisi' kuracağız ve Alyanak'ın temsilcisi olduğu değerleri yücelteceğiz ve yaşatacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tartan'dan İhsan Alyanak'a Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement