Edirne'de 1'inci Murat Mahallesi'nde bulunan ve çevreci dernekler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının 'yeşil alan talanı' olarak yorumladığı alanda bulunan 2 katlı betonarme yapı, belediyeye bağlı ekipler tarafından yıkılmaya başlandı. Söz konusu alana bir izcilik derneğinin binası yapılacaktı.
TMMOB Edirne Şubesi'nin dilekçesi üzerine harekete geçen savcılık, izcilik derneği yapılması planlanan binanın kaçak olduğunu belirledi. Mahkemeye dava açılması için soruştura dosyasının göndermesinin ardından 2 katlı betonarme binada yıkım başladı.
Ekiplerin uzun süren uğraşlarının ardından yeşil alan üzerine yapılan binanın yıkılması, çevreci dernekler ve bazı sicil toplum kuruluşlarını sevindirdi.
Edirne Belediyesi 12 Haziran 2012 tarihinde, 1. Murat Mahallesi'ndeki park alanına yap-işlet-devret modeliyle 2 katlı, 104 metrekare lokal yapılması için Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne yapı ruhsatı vermiş, ihaleye bir tek bu dernek katılmış ve sözleşmeye göre dernek binayı aylığı 155 liradan, 10 yıllığına kiralamıştı.
(ORA)
15.03.2013 16: 25: 56
TSI
NNNN - EDİRNE
Son Dakika › Yerel › Tartışmalara Yol Açan Dernek Binasında Yıkım Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?