Tdk Eski Başkanından Türk Dünyası Konferansı - Son Dakika
Yerel

Tdk Eski Başkanından Türk Dünyası Konferansı

Tdk Eski Başkanından Türk Dünyası Konferansı

Türk Dil Kurumu (TDK) eski başkanı Prof.Dr.Ahmet Bican Ercilasun, Manisa Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında 'Türk Dünyası, Dün, Bugün ve Gelecek' isimli bir konferans verdi.

30.04.2013 15:06

Türk Dil Kurumu (TDK) eski başkanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Manisa Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında 'Türk Dünyası, Dün, Bugün ve Gelecek' isimli bir konferans verdi.

Türk Dil Kurumu eski başkanı Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun'un Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen 'Türk Dünyası, Dün, Bugün ve Gelecek' isimli konferansına Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Tamer Akkal, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yeni Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe İlker, CBÜ Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, CBÜ Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanım Bölümü öğrencileri katıldı. Katılımın yoğun olduğu konferansına Türkler'in yaşadığı coğrafi bölgeler hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Ercilasun, Türk boyları arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri anlattı. Dünyanın her yerinde var olan Türkler'in günümüzdeki yaklaşık nüfusunun 200 milyon olduğunu söyleyen Cilasun, en çok Türk nüfusuna sahip ülkenin de Kazakistan olduğunu belirtti. Konferansında Türkiye gündeminin konularından biri olan açılım sürecine değinen Cilasun, konferans sonunda ayakta alkışlandı.

Konuşmalarının sonrasında Cilasun, katılımcıların sorularını yanıtladı. Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü, konuşmalarından dolayı Manisa Belediyesi adına Prof. Dr. Ahmet Bican Cilasun'a teşekkür ederek, kendisine plaket ve çiçek takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tdk Eski Başkanından Türk Dünyası Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement