Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu Maçları Başladı - Son Dakika
Yerel

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu Maçları Başladı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu Maçları Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu play-off müsabakaları düzenlenen seramoni ile başladı.

23.05.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu play-off müsabakaları düzenlenen seramoni ile başladı.

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış seramonisine, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Basketboldan Sorumlu Asbaşkan Ali Duran Karakaya, Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Faruk Şahin, sporcular, davetliler ve taraftarlar katıldı.

Play-off mücadelelerinin başlamasından önce düzenlenen seramoniye bazı takımlar, Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili pankartlarla çıktılar. Seramonide konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, şu an için sağlıklı olan herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli kardeşlerimiz de toplumumuzun birer parçası. Burada, ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her bölgemizden takımlarımız var. Bu tablo Türkiyemizin güzelliği" dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç de, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Burada centilmence bir mücadele olacak ve başarılı olan 6 takımımız, süper lige çıkacak, önümüzdeki sezon, süper ligde mücadele edecek. Diğer takımlarımız da bir sonraki yıl süper lige çıkmak için çalışmalarını sürdürecekler" diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Basketboldan sorumlu Asbaşkan Ali Duran Karakaya, turnuvaya katılan tüm takımlara başarı diledi. Türkiye'de kendi gruplarında başarılı olan takımları Kayseri'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Karakaya, "Buraya gelebilmek bir emeğin, bir çabanın sonucudur. Sizler bizim gözümüzde ayrı ayrı şampiyonsunuz. Çünkü bir sezon oynadıktan sonra buraya geldiniz. Büyük başarı gösterdiniz. Buradan 6 takımımız gelecek sene birinci ligde oynama şansı elde edecek. Kaybeden takımlarımız da üzülmesin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, play-off mücadelelerinde Kayseri'yi temsil eden Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün hazırladığı çiçekler, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç tarafından takımlara verildi.

Açılış seramonisinin ardından plaf-off mücadelesinin ilk maçı, Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı ile Antalya Bedensel Engelliler Basketbol Takımı arasında yapıldı. Maçın Hava atışını, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ve Federasyon Asbaşkanı Ali Duran Karakaya yaptı.

Play-off mücadelelerinde 16 takım, süper lige çıkan 6 takım arasında yer alabilmek için ter dökecek. Play-off mücadeleleri, 29 Mayıs Cuma gününe kadar Kadir Has Spor Salonunda ve Talas Spor Salonu'nda devam edecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Final Grubu Maçları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement