Tekerlekli Sandalye Engellinin Ayakkabısıdır - Son Dakika
Yerel

Tekerlekli Sandalye Engellinin Ayakkabısıdır

Tekerlekli Sandalye Engellinin Ayakkabısıdır

Gaziantep’te yaşayan engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Tuğcan Otel’de düzenlenen sandalye dağıtım töreninde yaptığı değerlendirmede “Engellilerimiz için bir tekerlekli sandalye tıpkı bir ayakkabı gibidir” dedi.

04.03.2015 10:06

Gaziantep'te yaşayan engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Tuğcan Otel'de düzenlenen sandalye dağıtım töreninde yaptığı değerlendirmede "Engellilerimiz için bir tekerlekli sandalye tıpkı bir ayakkabı gibidir" dedi.

Tuğcan Otel'de düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde 17 engelli vatandaşa yeni tekerlekli sandalye verilirken son müracaatlarla bu sayının 20'ye çıkarılacağı ifade edildi. Şahinbey Lions Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında kulüp üyeleri ve hayırsever vatandaşların destekleriyle 17 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri düzenlenen yemekli teslim töreniyle verildi. Konuşmasına Doğan Cüceloğlu'nun "Engelli insanları önemsemeyen bir toplum insan olmayı önemsemeyen bir toplumdur. İnsanın özü candır canda özür yoktur" sözleriyle başlayan Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Sibel Ocak, "Kulüp olarak her türlü sosyal sorumluluk projelerinin destekçisi ve takipçisiyiz. Geçtiğimiz yıllarda da engelli kardeşlerimizle ilgili bize iletilen tekerlekli sandalye ihtiyacının karşılanması için organizasyonlar yaptık. Bu yılda yine aynı desteği sürdürüyoruz. Toplan 20 vatandaşımıza tekerlekli sandalye veriyoruz. Yürüttüğümüz kampanyamıza gerek kulüp üyelerimiz gerekse hayırsever vatandaşlarımız destek verdi. Bizlere bu organizasyonda destek veren Nazan Tuğsuz, Merve Pancar, Sibel Kozlu, Mensure Hür, Filiz Tutak, Seval Uncu, Selen Büyük, Tuğba Arol, Ayşe Akcabay, Emre Aykaç, Nihal Koyuncu, Leyla Kepkep, Belgin Ongün, Dilek Babacan, Sabri Aykaç, Esra Ocak, Şima Yalkın'a teşekkür ediyoruz. Organizasyonumuzda bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ve Serap Arol'la bütün destekçilerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız toplumda vatandaşlarımızın birçok konudaki sorunlarını görmezden gelemeyiz. Onların bu sorunları aşmasında mutlaka yardımcı olmak, sağlıklı bir toplum olabilmenin en önemli kuralıdır. Yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun bütün kesimleriyle buluşuyoruz. Eğitim, kültür sanat edebiyat ve diğer konularda da önemli çalışmalara destek veriyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Bundan sonra da onların ihtiyaçlarına destek verebilmek için var gücümüzle yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gaziantep'te olduğu gibi Türkiye'de ki engellilerin en önemli sorununun tekerlekli sandalye olduğunu ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, "Tekerlekli sandalye engellinin ayakkabısı gibidir. Nasıl ayakkabılarımız eskiyor ve yenisini alıyoruz. Tekerlekli sandalyelerin de bir kullanma ömrü var ve yenilemek zorundayız. Devlet imkanlarına bakıldığında her bir engelliye devletimiz ancak 5 yılda bir tekerlekli sandalye verebiliyor. Oysa bunun sürekli yenilenmesi gerekir. Sibel Ocak'ın şahsında bütün kulüp üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her yıl bizlere destek vermektedirler. Vatandaşlarımızın bu tür konulara duyarlılığının artması ve engelli kardeşlerimize her konuda destek olma çabalarını takdirle karşılıyoruz. Organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Tuğcan Otel'de düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım töreninin ardından duygularını dile getiren vatandaşlar çok mutlu olduklarını ifade ederek Kulübe ve destek verenlere teşekkür ettiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekerlekli Sandalye Engellinin Ayakkabısıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement