Tekirdağ Büyükşehir'den 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir'den 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' Etkinlikleri

Tekirdağ Büyükşehir\'den \'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü\' Etkinlikleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde söyleşi ve ‘Kadın Buluşmaları’ atölye çalışması düzenledi.

25.11.2022 18:04  Güncelleme: 18:09

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde söyleşi ve 'Kadın Buluşmaları' atölye çalışması düzenledi.

Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen söyleşide; Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde görev yapan Psikolog Damla Kurum tarafından kadına yönelik ekonomik, dijital, cinsel, ısrarlı takip, fiziksel ve psikolojik şiddetin neleri kapsadığı, nasıl ortaya çıktığı ve bunlar karşında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Şiddet türlerinin kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı fiziksel ve psikolojik etkiler de tartışılarak, katılımcılarla şiddete uğramaları durumunda yardım alabilecekleri kurumlar paylaşıldı.

Çerkezköy ilçesinde düzenlenen 'Kadın Buluşmaları' kapsamında ise 'İçimdeki Kadınla Temas' başlığıyla dışavurumcu sanat atölyesi yürütüldü. Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, etkinlikte şunları söyledi:

"Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü'nde; önümüzdeki tabloya baktığımızda görüyoruz ki 2022 yılında 346 kadın; eşleri, partnerleri ya da tanıdıkları bir erkek tarafından öldürüldü. Küresel cinsiyet eşitsizliği 2022 raporunda ise Türkiye 146 ülke arasından maalesef ki 24'üncü sırada. Unutmayalım; birimiz özgür değilsek hiçbirimiz özgür değiliz. Hep birlikte şiddetsiz bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Kadına yönelik şiddetin acil olarak çözüme kavuşturulması gereken toplumsal bir sorun olduğunun bilinciyle, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik projelerimizi sürdüreceğiz. Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa'da kurduğumuz Kadın Danışma Merkezlerimizde psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza psiko-sosyal destek vermeye devam edeceğiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hakim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir'den 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement