Tekirdağ'da Resepsiyona Çiftçiler Ve Ev Kadınları Da Katıldı - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Resepsiyona Çiftçiler Ve Ev Kadınları Da Katıldı

Tekirdağ\'da Resepsiyona Çiftçiler Ve Ev Kadınları Da Katıldı

Cumhuriyet kuruluşunun 87'nci yıldönümü nedeniyle Edirne Valisi Gökhan Sözer tarafından verilen resepsiyonda suşi sürprizi yaşandı.

30.10.2010 14:05

Cumhuriyet kuruluşunun 87'nci yıldönümü nedeniyle Edirne Valisi Gökhan Sözer tarafından verilen resepsiyonda suşi sürprizi yaşandı. Geceyi hazırlayan organizasyon firması, menüden hariç özel olarak hazırlattığı suşileri tepsi içinde masalara tek tek dolaştırılarak davetlilere ikram etti. Ancak protokol üyeleri suşiyi yemeyi tercih etmedi. Suşinin tadına bakmak isteyen bazı davetliler ise Bazı Asya ülkelerinde çatal va kaşık yerine kullanılan yemek çubuğu (hashi) ile suşiyi almak isteyince oldukça zorlandı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer ve eşi Sema Sözer, her tarafı Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile kaplanan Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna gelen davetlileri kapıda karşıladı ve tek tek tokalaştı. Ardından ise üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı çizilen Cumhuriyet pastası 10'ncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi ve resepsiyona katılan yaklaşık 500 kişi ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak marşa eşlik etti. Ardından Vali Sözer ve eşi Sema Sözer tek tek masaları gezdi ve davetlilerle sohbet etti.

DAVETLİLER SUŞİYİ YEMEKTE ZORLANDI

Davetlileri çalan klasik müzik eşliğinde içki ile birlikte çeşitli soğuk ve sıcak meze ile köfte ve tavuk ikram edildi. Rezepsiyonu hazırlayan organizasyon firması ise, bir gecede farklı bir değişiklik olması için menüden hariç İstanbul'dan özel yaptırdığı suşileri getirdi. Tepsinin içine özenle dizilen suşiler daha sonra yemek çubugu ile görevli garsonlar tarafından masalara getirildi ve davetlileri ikram edildi. Çoğu davetli ise hayatlarıda ilk defa suşi gördüklerini söylediler. Bazı davetliler ise yemek çubuğu ile suşiyi tepsiden almayı beceremeyince çatal ve kürdan yardımı ile alarak yediler. Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve diğer protokol üyeleri ise ikram edilen suşiyi yemeyi tercih etmedi.

16 tepsi tadımlık suşi hazırlattıklarını belirten organizasyon firması yöneticisi Selahattin Kaya, "Böyle bir talep yoktu. Biz organizasyon firması olarak her yıl resepsiyonlarda aynı şeyler verildiğini gördük ve değişiklik olması için menüden hariç kendi isteğimizle özel olarak yaptırılan suşiyi davetlilere ikram ettik ve beğenisine sunduk. Oldukça ilgi çekti." dedi.

KIRKLARELİ'NDE FENER ALAYI

Kırklareli'nde ise akşam saatlerinde Kırklareli Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından fener alayı düzenlendi. Dingiloğlu Parkı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Vilayet meydanına kadar yürüdüler.Burada Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından vatandaşlar hep bir ağızdan 10'ncu Yıl Marşını okuduktan sonra dağıldı.

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ise Kırklareli Polis Sosyal Tesislerinde Cumhuriyet resepsiyonu verdi. Burada Vali Muşmal ve eşi Canan Muşmal masaları tek tek dolaştı ve davetliler ile sohbet etti. Ardından 10'ncu Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet pastası kesidi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonu'nda Cumhuriyet resepsiyonu verdi. Resepsiyona, 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda Vali Kemelek eşi Zehra Kemelek ile birlikte masaları tek tek dolaşarak davetliler ile sohbet etti. Vali Kemelek'in talimatı ile resepsiyona gelen ve çoğunluğunu çiftçilerin ve ev kadınlarının oluşturduğu kişilerin çekingen tavırları dikkat çekti. Vali Kemelek, davet ettiği misafirlerinin yanına giderek bir süre onlarla sohbet etti.Resepsiyon, katılanların 10'ncu Yıl Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallamasının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Resepsiyona Çiftçiler Ve Ev Kadınları Da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement