Tema'nın Bölgesel Gönüllü Toplantısı Van'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tema'nın Bölgesel Gönüllü Toplantısı Van'da Yapıldı

Tema\'nın Bölgesel Gönüllü Toplantısı Van\'da Yapıldı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) bölgesel gönüllü toplantısı, Van’da düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi.

07.05.2016 12:18

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) bölgesel gönüllü toplantısı, Van'da düzenlenen toplantı ile gerçekleştirildi.

Elite World Otelde yapılan toplantıya Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi Atilla Uras ile 8 ilden gelen TEMA il temsilcisi, gönüllü sorumluları katıldı. TEMA Vakfı Van İl Temsilcisi Nurcan Alpaslan'ın selamlama konuşmasını yapmasının ardından Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de bölgede yetişen bitkilerin büyük önem arz ettiğini ve bu bitkilerin korunması gerektiğini söyledi. Özgökçe, "Türkiye cennet bir memlekettir. Bitki çeşitliliği açısından baktığımız zaman dünya ile yarışabilecek bir coğrafyaya sahibiz. Bölgemizde en çok bulunan ve tahrip edilen gevenlerimiz var. Bu gevenler toprakların son bekçileri olarak biliniyor. Ancak bu gevenler ne yazık ki en çok tahrip edilen türdür. Bizim gevenlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz bununla ilgili çok fazla sayıda çalışma yaptık. Bu çalışmaları da TEMA Vakfımız ile paylaşabiliriz. Bu konuda herkes bilinçlendirilmelidir. Bizim bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise yaptığı konuşmada, gönüllü olmanın çok zor bir iş olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bende gönüllülerden birisi olarak gönüllü bir kuruluştan teşekkür belgesi almak benim için bir onurdur. TEMA'ya da yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Özgökçe ve Takva yoğun programlarını nedeniyle bulundukları yerden ayrılırken, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç tarafından TEMA'ya sundukları katkılardan dolayı Özgökçe ve Takva'ya teşekkür belgesi takdim edildi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı örgütlenme hedefleri ve öncelikleri ile ilgili açıklamalarda bulunda konuşmalarını slayt sunum eşliğinde gerçekleştiren Ataç, " Ağrı, Bitlis, Muş, Iğdır, Van, Batman, Siirt, Şırnak'tan gelen TEMA'nın çok değerli gönüllülerini Van'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Biz kocaman bir aileyiz. Tüm Türkiye'de bu amaçları bilip bu duygularla yola çıkmış binlerce insanız. Bu binlerce insan doğanın bize sunduğu imkanların farkında ve kendi sorumluluğunun farkında. Biz bu sorumlulukları da bütün kamuoyunda anlaşılması ve bilinmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Diliyoruz ülkemizin içinde olduğu günler çok hızlı bir şekilde geride kalır, bölge hepimizin arzuladığı barış ve huzur içerisine dönecek. İnanın uzaktayız, ama kalbimiz gönlümüz sizlerle birlikte. Bu çaresizliği yaşamak içinde olmaktan çok daha zor. Ne yapabileceğinizi bilememek, Onun için biz uzakta da olsak, Ankara'da da olsak her zaman sizlerle birlikteyiz. 2015 yılında Tema olarak, bizim kurucularımızın bize iki önemli mesajı var. Bir tanesi çok önemli. Birincisi 'toplumsal barış topraktan gelecektir. Eğer toprağı yönetemezseniz, eğer insanların gıdasını gelirlerini iyi ayarlayamazsanız, yönetemezseniz barış içinde yaşama şansımız ne yazık ki yok.' İkincisi de 'hiçbiri daha önemli değil, bunu halk ile birlikte yapacaksınız, aksi halde bunun bir grubun içinde yapılmasının önemi yok. Halkın bunu kendisinin yapması gerekiyor. Onun içinde bizim örgütlenme sayımız ne kadar kılcal damarlara kadar örgütlenip ve bu doğa bilincini yaymamızdır'" dedi.

Ataç, konuşmalarını Türkiye genelinde hangi illerde çalışmalar yürüttüklerini nerede örgütlendiklerini dile getirerek bitirdi. Toplantı diğer katılımcıların slayt sunum eşliğinde bilgiler sunmaları ve soruların cevaplanması ile son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tema'nın Bölgesel Gönüllü Toplantısı Van'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement