Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Projesi - Son Dakika
Yerel

Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Projesi

Kapaklı Belediyesinin başlattığı proje kapsamında, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin ve kanalizasyonlara karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

22.05.2014 11:10

Kapaklı Belediyesinin başlattığı "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesi kapsamında, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin ve kanalizasyonlara karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çevre sağlığını korumaya yönelik başlattıkları proje kapsamında evlerden bitkisel atık yağları topladıklarını belirtti.

Bitkisel atık yağların doğaya kontrolsüzce dökülerek çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla çalışma başlattıklarını ifade eden Mandalı, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yılda ortalama 1 milyon 650 bin ton bitkisel yağ kullanılıyor. Kullanılan bu yağın 350 bin tonu bitkisel atık yağ olarak doğaya dökülüyor ve çevreye zarar veriyor. Bu duruma kayıtsız kalmadık ve bu projeyi başlattık. Bu sayede hem ülkemizin hem de kentimizin çevre sağlığına önemli derecede katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Atık yağlar içme suyunu kirletme özelliği taşıyor."

Mandalı, atık su kirliliğinin yüzde 25 oranında kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlardan kaynaklandığını vurguladı.

Evlerde ve iş yerlerinde lavabolara dökülen bitkisel atık yağların kanalizasyon ve kolektörlerde zaman içerisinde daralma ve tıkanmalara neden olduğunu, aynı zamanda deniz kirliliğine yol açarak biyolojik yaşamı tehdit ettiğini aktaran Mandalı, çevreye duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmenin önemine değindi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Temiz Çevre Engelsiz Hayat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement