Tenis: <br/>"16 Yaş Türkiye Şampiyonası" - Son Dakika
Yerel

Tenis: <br/>"16 Yaş Türkiye Şampiyonası"

Ağrı'da düzenlenen şampiyona final müsabakalarıyla sona erdi.

12.09.2014 16:23

Ağrı Valiliği, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "16 Yaş Türkiye Şampiyonası" final müsabakalarıyla tamamlandı.

Lütfi Yiğenoğlu Stadı tenis kortlarında 14 ilden 56 sporcunun katıldığı şampiyonda, tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler ve çift bayanlar kategorilerinde maçlar yapıldı.

Bugün oynanan final müsabakalarında, tek erkekler kategorisinde Çağatay Sami Söke, tek bayanlarda İnci Öğüt, rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Çift erkeklerde ise Çağatay Sami Söke ve Cem Ertürkaltın altın madalyanın sahibi olurken, çift bayanlarda da Öykü Boz ve Nurseda Akovalıer birinciliği paylaştı.

Dereceye giren sporcular ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Cemil Budak, Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübü Başkanı Ersin Bulut ile  Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan'dan aldı.

Bulut, yaptığı açıklamada, dördüncü kez düzenlenen 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası'nın artık geleneksel hale geldiğini belirtti.

Bundan sonraki turnuvalarda daha büyük organizasyonlar yapacaklarını kaydeden Bulut, şunları söyledi:

"Ağrı'da tenis sporu gelişsin diye bu tür organizasyonların da yapılması gerekiyor. Daha önce bu turnuvaya katılan sporcular zaten Ağrı'yı biliyorlardı fakat onlar da bir ön yargıyla gelmişlerdi. İlk defa gelen sporcular ise buradaki tesisleri, ortamı, şehrin ilgisini görünce bütün ön yargıları kırıldı. Gelirken farklı giderken de çok olumlu düşüncelerle ayrıldılar. Ön yargılar kırılıyor diyebiliriz. Ağrı'da tenis sporunda alt yaş gruptaki çocuklar iyiler fakat bu sporu üst yaşa taşıyamıyoruz. Bunu da çözersek Ağrı ciddi bir tenis merkezi haline gelecek. Ağrı'da kış ayında oynanması için kışlık tesisler ve kortlar gerekiyor. Bu alt yapılar da hazır olursa Ağrı teniste ciddi bir yere gelecektir."

Budak ise sıcak havaya aldırış etmeden birbirleriyle kıyasıya mücadele eden sporcuları ve antrenörlerini kutladı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tenis: <br/>'16 Yaş Türkiye Şampiyonası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement