Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi'nde Güz Dönemi Kursları Kapanış Töreni - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi'nde Güz Dönemi Kursları Kapanış Töreni

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi\'nde Güz Dönemi Kursları Kapanış Töreni

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi'nde düzenlenen güz dönemi kurslarının kapanış töreninde bin 300 çocuğa katılım belgeleri takdim edildi.

18.02.2024 13:07  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi'nde güz dönemi kurslarının kapanış töreni yapıldı. Şölen havasında gerçekleşen kapanış töreninde, kurslara katılan bin 300 çocuğa katılım belgelerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç takdim etti.

Tepebaşı Belediyesi, kentte yaşayan çocukların spor ve sağlık dolu etkinlikler ile yetişmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda yaşama geçirilen Yunus Emre Spor Tesisi'nde güz dönemi kursları sona erdi. Kursların kapanış törenine Başkan Ataç'ın yanı sıra kursa katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Ataç, şunları söyledi:

"İnanın miting gibi olmuş, o kadar güzelsiniz ki hep beraber bu salona renk verdiniz. Sporun insan üzerinde ne kadar sağlığı olduğunu takdir ettiğiniz için, çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 1999'da ilk belediye başkanı olduğumda inanın Tepebaşı bölgesinde bir tane spor alanı yoktu. Ama bu 20 yıl zarfında Tepebaşı'mızda kentsel gelişimle beraber farklı hizmetlerle bu noktalara geldi. Ben sporu çok seven bir insanım. Sabahları erken kalkar yürüyüşümü yaparım. Uygun zamanlarda da havuza gider yüzerim. İnsan sağlığında hareket etmek o kadar önemli ki. Sadece çocuklara değil her yaş grubu için sporlar var. Her yaşta sporu tavsiye ederim. Çünkü insanlar yaşlanıyor, bu yaşlılık döneminde de çok sağlıklı olarak o yaşlanmayım sağlayabiliriz."

Yunus Emre Spor Tesisi'nin 2018 yılında açıldığını anımsatan Ataç, şöyle devam etti:

"Bu salonda cimnastik, basketbol, voleybol, futbol, tekvando, masa tenisi, satranç gibi branşlarla beraber, bale, halk dansları, atletizm, pilates, zumba gibi alanlarda da eğitimler gerçekleştirdik. Bu salonun özellikle Şirintepe Mahallesi'nde yapılması için özel gayret sarf ettik. Amacımız bütün insanların spor yapabilmesiydi. Bu salonun en önemli özelliği jimnastik salonun olması. Kuruluşundan beri 3 bin 500 çocuğumuz burada jimnastik yaptı. Onunla beraber komşu illerden atletler gelip bu jimnastik salonumuzu kullanmaktadır. Burasıyla beraber Mustafa kemal Atatürk Su Sporları Merkezimiz var. Bu özel bir bina. Değil Türkiye'ye, dünyaya örnek olan bir tesis; yeşil bina, bütün enerjisini güneşten alan bir yapı. 3 havuzu var, biri 6 kulvarlı antrenman havuzu. Burayı da her yıl 25 bin kişi kullanıyor. Çocuklarınızı özellikle oraya yönlendirin. Tepebaşı'nda yüzme bilmeyen çocuk kalmasın."

Ataç'ın konuşmasının ardından kurslara katılan öğrenciler hazırladıkları gösterileri katılımcılara sundu. Ataç, kurslara katılan öğrencilere katılım belgelerini verirken tekvando sporcularına da kuşaklarını takdim etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisi'nde Güz Dönemi Kursları Kapanış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement