Tıp Fakültesi Dekanlığı Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu tarafından, son bir yılda Tıpta Uzmanlık ya da Yan Dal Uzmanlık Sınavında başarılı olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan tıpta uzmanlık öğrencilerine (araştırma görevlilerine) yönelik mezuniyet sonrası temel uyum kursu düzenlendi.
Programın açılış konuşmasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'e Sağlık Kampüsü 'ne yapmış olduğu yatırımların yanında sağlıkta eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla araştırma görevlilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini arttırmaya yönelik düşünce ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Borazan daha sonra fakülte yönetimi ile akademik ve idari yapılanma ve araştırma görevlilerinin görev tanımı ile yasal hakları konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Aykut Barut'un "Hasta dosyası doldurulması, reçete yazılması ve konsültasyon yazım kuralları" konulu sunumunun ardından "Elektrokardiyogram değerlendirme" sunumu Kardiyoloji A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Turgut Karabağ tarafından, "Akciğer grafisi değerlendirme" oturumu ise Göğüs Hastalıkları A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Atalay tarafından yapıldı. "Komplikasyon ve malpraktis" başlıklı sunumu ise öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Eksal Kargı (Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi A.D.) ve Doç. Dr. Sadık Toprak (Adli Tıp A.D.) paylaştı.
Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzman Hem. Emine Fidan "Hasta güvenliği" konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra "SGK faturalandırma ve hastane otomasyon" konulu sunumuyla Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal genç asistanların işleyişle ilgili dikkat etmeleri gereken önemli noktalara değindi.
Son konuşmacının ardından kapanış konuşmasını yapan Prof. Dr. Borazan, programa katkı sunan öğretim üyeleri ile Komisyon üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti. Daha sonra çeşitli öğretim üyeleri tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. Ayrıca katılımcılara almış oldukları temel uyum kursu hakkında geri bildirim yapmak üzere değerlendirme formları dağıtıldı. "Kursun amaç ve öğrenim hedeflerine ulaşıldı mı?, Kursun süresi nasıldı?, Kursun organizasyonundan (mekan, ikram, iletişim) memnun kaldınız mı?, Kurs materyali yeterli miydi?, Kurs konularının süre olarak dağılımı yeterli miydi?, Kurs konularının program içinde yerleşimi uygun muydu?" soruları ve dilek ve öneriler kısmının yer aldığı geri bildirim formlarının toplanmasıyla program sona erdi. - ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri 'Temel Uyum Kursu' Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?