Tır Tiyatrosu'nun Başarısı Kocaeli Sınırlarını Aştı - Son Dakika
Yerel

Tır Tiyatrosu'nun Başarısı Kocaeli Sınırlarını Aştı

Tır Tiyatrosu\'nun Başarısı Kocaeli Sınırlarını Aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatroyu vatandaşla buluşturduğu ve Türkiye'ye örnek olan Tır Tiyatrosu'nun başarısı il sınırlarını aştı.

08.09.2012 14:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatroyu vatandaşla buluşturduğu ve Türkiye'ye örnek olan Tır Tiyatrosu'nun başarısı il sınırlarını aştı.

Kocaeli'yi adım adım gezen tiyatro, geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 18. Uluslar arası Kültür Festivali'nde perde açtı. "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunu sahneleyen Tır Tiyatrosunu,

kent protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Bir tır dorsesinin sahneye dönüştürülmesiyle tiyatroyu vatandaşın ayağına taşıyan Tır Tiyatrosu, Kırıkkalelilerden tam not aldı. Vatandaşlar oyun sonunda oyuncuları dakikalarca alkışladı. Oyunu, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan'ın yanı sıra, 600 kişilik kalabalık bir izleyici topluluğu izledi.

Herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran, "Yedi Köyün Yargıcı" izleyicileri kahkahaya boğdu. Sönmez Atasoy'un kaleme aldığı zengin folklorik motifler taşıyan oyunun yönetmenliğini Melih Düzenli, yönetmen yardımcılığını Bülent Baytar, asistanlığını ise Çağrı Mengüç yapıyor. Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı, bağlamada Haluk Dolanbay, ses tasarımında Mehmet Cebe'nin yer aldığı oyunda Ahsen Gül Ever, Cemal Aldiç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor.

Bu yıl 18. düzenlenen Uluslar arası Kültür Festivali'nde, sünnet şöleni, yağlı güreş müsabakaları, sergi ve konser programları, Yunusça Sözümüz Var Gösterisi, Hacıvat-Karagöz oyunu, Kukla gösterisi gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere Kocaeli'nden gelen Tır Tiyatrosu ayrı bir renk kattı.

Tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması, yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması, kentin en ücra köşesinde dahi tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çocuklara, evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağı sunma amacı taşıyan Tır Tiyatrosu yaz boyunca Kocaeli'ne tiyatro keyfi yaşattı. Tiyatro, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde, "Yedi Köyün Yargıcı" isimli oyunla Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe'de toplam 20 köyde perdelerini açtı. Tır Tiyatrosu, önümüzdeki günlerde de Kocaeli'ni gezmeye devam edecek.

(UU)

08.09.2012 14: 21: 10

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tır Tiyatrosu'nun Başarısı Kocaeli Sınırlarını Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement