TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Yeni Yeri Açıldı - Son Dakika
Yerel

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Yeni Yeri Açıldı

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Yeni Yeri Açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) bünyesindeki yeni yeri hizmete açıldı.

20.08.2013 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) bünyesindeki yeni yeri hizmete açıldı.

Açılışı yapılan Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunu ziyaret eden Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral ve Meclis Üyeleri, Kadın Girişimcilerin yeni yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tebrik ziyaretlerini kabul eden TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sevim Güral Olgun, "Kadın Girişimcilerin iş dünyasına kazandırılmasını ülkemizin geleceği için çok önemsiyoruz. Evdeki iş gücünü açığa çıkarmak ve kadınlarımızla beraber projelerimizi paylaşmak için 2007 yılından bu yana çalışmalar ve faaliyetlerde bulunuyoruz. Kurulduğumuz zaman Ticaret ve Sanayi Odamız yeni ve büyük bir binaya taşındı. Bu bizim için büyük bir avantajdı. Yine kuruduğumuzda odamızın üst kadında İngilizce dil eğitimi ve bilgisayar okur-yazarlığı eğitimleri ile 30 kadınımıza ulaştık. Daha sonra Kütahya'nın ilçeleri ile bir bütün olduğu düşüncesinden hareketle tüm kadınlarımızı rol modellerle iş dünyasındaki cesaretlerini artırma çalışmalarımız oldu. Kütahya ve ilçelerinde çok önemli rol modellerle 2 bin kadınımızla bir araya geldik" dedi.

Kadın Girişimciler İcra Kurulu olarak bir bütçelerinin olmadığını, yapılan çalışmaların sponsorların desteği ve kendi imkanları ile yapıldığına dikkat çeken Sevim Güral Olgun, "İkili ilişkiler sayesinde eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Tabi çok eksiklerimiz var ama bunları da zamanla tamamlamayı düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda "Kadınının eğitimde neye ihtiyacı var?" şeklindeki bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bütçemizin el vermesi durumunda da uzun süreçlerde daha birçok faaliyetlerde bulunacağız. Ama bütçesiz neler yapabilirizi de, hatır ve gönülle, ikili ilişkilerle neleri yapabilirizi de düşünerek çalışmalarımızı yürüteceğiz" diye konuştu.

Açılış ziyaretinde bir açıklama yapan Nafi Güral da kadınların ekonomide ağırlıklarını hissettirmelerinin Türkiye'de biraz geç kaldığını söyledi. Kadınların ekonomide yer almalarının hem ailelerin hem de Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyleyen Güral, "Kadın Girişimciler Kurulunu kutluyorum. Girişimciler olarak daha çok kadının ekonominin içerisine girmesine sağlayacak çalışmalar yapın. Bir organizasyonun içerisinde bir şeyle yapıyor olmak bir güçtür. Sizler kendi aranızda belki bir dernek kurabilirsiniz ama Türkiye Odalar Birliği şemsiye altında kazandığını etiket kadar olmaz. Bu nedenle de bu gücü iyi kullanmanız lazım" şeklinde konuştu.

Güral, Kadın girişimciler Kurulunu tebrik ederek yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Kadın Girişimcilerin Kurulunun yeni yerinin açılışına Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral ve Meclis Üyelerinin yanı sıra Kurul üyeleri de hazır bulundu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulunun Yeni Yeri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement