Tokat İl Müftüsü Koçak'tan Kurban Kesimi Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tokat İl Müftüsü Koçak'tan Kurban Kesimi Açıklaması

Tokat İl Müftüsü Koçak\'tan Kurban Kesimi Açıklaması
18.10.2012 15:41  Güncelleme: 15:43

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Parklarda, bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir" dedi.

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Parklarda, bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir" dedi.

Koçak, müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, kurban kesim yerleri ve vatandaşların kurban keserken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verdi.

Tokat Müftülüğü Kurban Kesim Komisyonu tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini ifade eden Koçak, Büyükbeybağı Mahallesi ve Sivas Caddesi üzerinde kurban kesim yerleri olacağını belirtti.

Müftü Koçak, "Şehrin iki tarafında satış yerleri belirlenmiş durumdadır. İl genelinde 40 yerde kurban kesim alanı belirledik. Bu kesim yerlerinden istifade edecek vatandaşlarımızın küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kesimi için bir bedel ödemesi gerekiyor. Belediyemiz mezbaahanelerinde kesim ücreti küçükbaş hayvanlar için 30, büyükbaş hayvanlar için 60 lira olarak belirlendi. Komisyonumuzca belirlenen kesim yerlerinde ise küçükbaş hayvanlar için 35, büyükbaş hayvanlar için 70 lira kesim ücreti alınacak" diye konuştu.

Park ve bahçelerde kurban kesilmemesi gerektiğini ifade eden Koçak, "Kurban bir ibadettir, güzel bir şekilde yerine getirmek gerekli. İbadet ruhuna ters düşecek görüntülerden uzak durmak gerekli. Parklarda bahçelerde kurban kesimi dinen doğru değildir. Yaşadığımız hayat içerisinde güzel görüntü sergilememesi açısından da doğru değildir" dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat İl Müftüsü Koçak'tan Kurban Kesimi Açıklaması - Son Dakika


Advertisement