Tokat'ta Çiftçilere Asma ve Ceviz Fidan Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Çiftçilere Asma ve Ceviz Fidan Dağıtıldı

Tokat'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi işbirliğinde "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere asma ve ceviz fidanı dağıtıldı.

18.12.2015 17:09

Tokat'ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi işbirliğinde "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere asma ve ceviz fidanı dağıtıldı.

Müdürlük bahçesinde düzenlenen törende konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat'ın hedefini tarım ve turizm alanlarında gelişmek olarak koyduğunu, bu yolda ilerlediğini söyledi.

Türkiye coğrafyasında çok fark edilen topraklar olacağını belirten Can, "Tokat birçok ürün bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Bizim avantajımız Tokat'ta yaşayan her iki kişiden birinin toprakla meşgul olması. Bu bize Tokat'ta toprağı seven, topraktan geçim sağlayan bir çiftçi kitlesinin olduğunu gösteriyor" dedi.

Törende konuşmaların ardından asma ve ceviz fidanları çiftçilere dağıtıldı.

Programa İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Yavaş, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap ile çiftçiler katıldı.

Öte yandan kentte proje kapsamında bu yıl çiftçilere 228 bin asma ile 16 bin ceviz fidanı dağıtıldığı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Çiftçilere Asma ve Ceviz Fidan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement