Tokat'ta Kadınlar Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Kadınlar Bir Araya Geldi

Tokat\'ta Kadınlar Bir Araya Geldi

Tokat El Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kentte çeşitli platformlarda yer alan kadınlar bir araya geldi.

05.03.2014 16:37

Tokat El Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kentte çeşitli platformlarda yer alan kadınlar bir araya geldi.

Dernek binasında düzenlenen kahvaltı programına Vali Mustafa Taşkesen'in eşi Betül Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'in eşi Emine Çiçek başta olmak üzere siyasi partilerin kadın kolları başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve dernek üyesi bayanlar katıldı. Kahvaltının ardından derneğin düzenlediği çeşitli kurslarda hanımların hazırladığı el emeği göz nuru eserlerden oluşan sergi ilgiyle gezildi. Milletvekili Yüksel, Tokat'ta siyaset üstü oluşumun olabileceğini, bunun da ancak kadın eliyle olabileceğini gösterdiklerini ifade ederek, "Yaptıkları ürünleri gördükçe kadınların istihdama katıldığını, kadınlarımızın bir şeyler ürettikçe ne kadar mutlu olduklarını gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Her zaman yanlarındayız. Tokat'ımız da üreten, kendini geliştiren, yetiştiren kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu yeniden vurguluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutluyoruz" diye konuştu.

Tokat El Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Rabia Daşcıl ise yaptıkları çalışmalar ile kadını ön plana aldıklarını ifade ederek, "Kadınlar hem maddi ve manevi olarak gelecekte kendilerini garanti altında hissediyorlar. Evde ezilen hanımlarımız düzenlediğimiz kurslar ile para kazanıyorlar. Bu vesile ile ezilmişliklerinden bir nebze de olsa kurtulmuş oluyorlar" diye konuştu.

Daşcıl, bayanların taleplerine göre el sanatları baskı kursu, gümüş işlemecilik, halı, kilim, dikiş konularında çeşitli kurslar düzenlediklerini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Kadınlar Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ARG: TokAT'ın kültür den sorumluları bu haberleri iyice okusunlar. 0 0 Yanıtla

Advertisement