Toplantılarda Gazlı İçecek Yerine Süt İçilsin Önerisi - Son Dakika
Yerel

Toplantılarda Gazlı İçecek Yerine Süt İçilsin Önerisi

Toplantılarda Gazlı İçecek Yerine Süt İçilsin Önerisi

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin’i ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Saffet Çalışkan, Bağkur sorununu ve sağlık açısından toplantı gibi etkinliklerde gazlı içeceklerin yerini süt ve ayran alması gerektiğini dile getirdi.

27.05.2014 16:20

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin'i ziyaret eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Saffet Çalışkan, Bağkur sorununu ve sağlık açısından toplantı gibi etkinliklerde gazlı içeceklerin yerini süt ve ayran alması gerektiğini dile getirdi.

SGK İl Müdürü Çalışkan, beraberinde kurum müdür yardımcılarıyla birlikte Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin'i ziyaret etti. Toplantı gibi etkinliklerde gazlı içeceklerin yerini süt ve ayran alması gerektiğine dikkat çeken SGK Müdürü Çalışkan, "Bu belki genel bir sorun ama nereye gidilse ortaya bir gazlı içecek konulur. Bence bu alışkanlığın değişmesi için bir şey yapılmalı. Süt içelim, ayran içelim. Çünkü sağlık harcamaları bize geliyor. Bilindiği üzere gazlı içeceklerin sağlığa zararlı olduğu uzmanlarca tespit edildi. Sağlıklı içecekler tüketilsin istiyoruz. Ayrıca süt ödemesi yapılırken sadece tarım Bağkurlusu olup da borcu olan varsa borcu mukabilinde kesinti yapılsın" dedi.

Birliklerinde Bağkur sorunu olmadığını dile getiren Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise, "Sizlerle Aksaray'da göreve başladığımız günden itibaren bizlere vermiş olduğunuz yetkiyle birlikte müstahsil makbuzundaki Bağkur kesintilerini tamamen gidermiş durumdayız. Aksaray'daki üreticilerin kayıt sistemi buradan geçer. Süt alımında bin 600 kişiye hizmet veriyoruz. Biz bu bin 600 kişinin Bağkur borcu olup olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. Borcu olanlardan kesinti yaparak sizin sisteme yatırıyoruz. Şuan kendimizin 2 bin 950 üyesi olmasına rağmen Damızlık Birliği, kooperatiflerin de işlemi buradan geçer" şeklinde konuştu. Gazlı içecekler konusunda da açıklama yapan Birlik Başkanı Zengin, "İnsanlarımızın gazlı içecek yerine daha faydalı ve yararlı olan süt veya ayran içmesini biz de isteriz. Bu yönde çalışma yapılırsa biz hazırız" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplantılarda Gazlı İçecek Yerine Süt İçilsin Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement