Toroslar Halk Müziği ile Coştu - Son Dakika
Yerel

Toroslar Halk Müziği ile Coştu

Toroslar Halk Müziği ile Coştu

12.Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamanda merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

06.05.2013 16:44

12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamanda merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Toroslar Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da vatandaşlarla halay çekti.

12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Halk Müziği topluluğu solistleri Yıldız Çam Özdemir ve Sıtkı Akın'ın sahne aldığı konser, Toroslar Belediyesi'nce Çağdaşkent Mahallesi'nde 22 bin metrekarelik alanda inşa edilen Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen konsere, Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı ile Festival Komitesi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toroslar Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk organizasyon olan konserden önce bir konuşma yapan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Buharalı, göreve geldiği günden bugüne kadar festivale sunduğu katkılarından dolayı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Başkan Tuna ise Toroslar Belediyesi çalışanlarının büyük emekleriyle inşa ettikleri Mersin'in en büyük Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Halk Müziği sanatçılarını muhteşem bir konserle binlerce vatandaşla buluşturdukları için mutluluk duyduklarını söyledi. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin, Mersin'in ulusal bazda tanıtılması ve uluslararası anlamda öne çıkmasına vesile olduğunu vurgulayan Tuna, festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanı'nda ilk organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuna, "Daha önce mezbelelik olan bu alanı kendi çalışanımızla güzel bir Cumhuriyet Meydanı'na dönüştürdük. Yine bu projemizin devamında Halkkent Mahallemizde 12 bin metrekarelik alanda Kültür Merkezi'ni inşa ediyoruz. 6-7 ay sonra yapımını tamamlayacağımız bu merkezimizde de konserlerimizi ve çeşitli etkinliklerimizi düzenleyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından başlayan konserde, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile türkülere eşlik ederken, Başkan Tuna da halkla birlikte halay çekip türkü söyledi. Konser, havai fişek gösterileri ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Halk Müziği ile Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement